Meny
Lukk
Når medlemmene av Dorkas-laget i Bergen arrangerer marked, byr de på et stort utvalg håndarbeid av ypperste kvalitet. Pengene som kommer inn, går til veldedige formål.
Foto: Carl Fredrik Hammersland

Dorkas-laget i Bergen

Veldedighet og samvær hånd i hånd.

Ida Buttedal (t.v.) er leder for Dorkas-laget i Bergen. Hun er en humørfylt og erfaren leder, med sine 99 år. Foto: Carl Fredrik Hammersland.

Dorkas-laget i Bergen består av ni medlemmer. Gruppen møtes på tirsdager i Adventistkirken.

Der lager medlemmene en mengde håndlagde artikler, alt fra labber, dukkeklær og votter til duker og broderier.

Hvert år arrangerer Dorkas-laget julemarked på Nordås eldresenter, til stor glede for beboerne på sykehjemmet og i seniorboligene. Også under den årlige julekonserten i Adventistkirken selger laget sine håndarbeider. De ivrige og dyktige damene får store summer gjennom sine markedsdager. I år innbrakte salget over kr 30 000.

Pengene går til veldedig arbeid. De driftige kvinnene har delt rundhåndet av sine inntekter til ADRAs prosjekter, Mattesonskolen og Tyrifjord videregående skole.

I tillegg til å bidra med store beløp til gode formål, er møtene i Dorkas-laget et viktig sosialt treffpunkt. Deltakerne, som samles hver annen uke med medbrakt mat, strikker og syr, mens praten og latteren viser hvor viktig det sosiale er.

Her finner vi noen særdeles aktive pensjonister. Det er damer som lever etter mottoet at alder bare er et tall. Ida Buttedal er foreningens leder. Hun er 99 år. Nestleder har ikke like lang erfaring i livets skole. Rigmor Ågotnes er bare 92.

Tilbake til nyhetsarkiv