Meny
Lukk
Adventistkirken i Lillehammer inviterte til drive-in gudstjeneste sabbaten 25. april. Det var et populært tiltak.
Foto: Bent Joro/ADAMS

Drive-in-gudstjeneste i Lillehammer

I koronatider driver man kirke på nye måter.

Sabbaten 25. april opplevde 40-50 medlemmer av menigheten vår i Lillehammer en type fellesskap vi aldri har prøvd før. Etter seks sabbater med Zoom-sabbatsskoler og gudstjenester fra nær og fjern over Internett, trengte vi vårt eget hjemlige fellesskap. Men hvordan skulle de bli mulig?

Jo, vi tenkte at det skulle gå an med gudstjeneste på parkeringsplassen. Dermed var ideen til drive-in-gudstjeneste lansert. Vi er så heldige å ha teknisk kyndige personer i vår midte, så arrangementet ble virkelig vellykket. Ved hjelp av en liten FM sender til 149 kroner, ble lyden sendt på FM 88,1 (Radio P1844) til bilradioene. Det fungerte helt utmerket.

Det var herlig å se plattformen som var rigget til på en tilhenger. Blomster, grønt løv og hvitt stoff over hengeren, var kjempefint. Forsangere og keyboard-pianist ledet allsangen, og teksten var sendt ut til menigheten på forhånd. Pastor Joachim Fosse holdt både barnefortelling og en svært aktuell og fin tale over det mest relevante tema man kan tenke seg i disse dager, nemlig angsten for det usikre og ukjente. Kollekt over Vipps gjorde også den delen av en gudstjeneste mulig.

Pastor Fosse var litt urolig for om det bare skulle være noen få som dukket opp til gudstjenesten, for det var ikke mange som hadde meldt seg på via Facebook. Men medlemmenes ønske om å treffes, om enn fra hver sin bil, var stort, og pastoren var fornøyd.

– Dette var en veldig positiv opplevelse på alle måter, sier Fosse.

Jeg skriver dette mens de gode følelsene fortsatt surrer rundt i kroppen. Jeg tenker også på at vi har så mange grunner til å være takknemlige og lykkelige for at vi har et fundament i vår tro som gir stabilitet i en ellers ustabil hverdag. Mange mennesker opplever ensomhet og frykt. Men «alenehet» skaper også rom for Gud på en ny måte. «Det er i ensomheten vi kan oppdage at det er viktigere å være enn å ha, og at vi er langt mer verdifulle enn resultatet av anstrengelsene våre» skriver Henri Nouwen i andaktsboken Du er elsket. Samtidig er det flott å oppleve at nye løsninger og muligheter dukker opp, noe som gir oss den lille påminnelsen om at man ikke er alene i verden likevel.

Tilbake til nyhetsarkiv