Lukk
Disse jentene fra Østmarka skole gikk til topps i Veslefrikk-konkurransen til Skapia, og melodien deres skal spilles fra rådhusklokkene i Oslo hver dag i sommer kl. 11. F.v.: Meklit Belete, Selina Ressom, Ane Ulven Johansen, Fenet Tamirat.
Foto: Camilla Kverndalen.

Elever fra Østmarka til topps i musikkpris

Elever fra Østmarka får sin melodi spilt fra Oslo rådhus i hele sommer.

Fire jenter fra Østmarka skole, adventistenes skole i Oslo, gikk til topps i melodikonkurransen «Veslefrikk» og får sin egenkomponerte melodi spilt fra klokkene på Oslo rådhus i sommer. Jentene deltok i en konkurranse blant nesten 2000 musikkelever i Norge.

Veslefrikk-konkurransen arrangeres i år for 6. gang av organisasjonen Skapia, som arbeider med å motivere barn og ungdom til å uttrykke seg kreativt. Veslefrikk inviterer barn i alderen 6-12 år (1.-7. trinn) til å skape sin egen musikk. Alle innsendte bidrag blir hørt, og får lærerike tilbakemeldinger fra komponister og låtskrivere.

Jentene fra Østmarka skole har vært ivrige i å skape musikk dette skoleåret. Melodien de bidro med i Veslefrikk, er skrevet til en tekst om mobbing, «Det er ikke greit». Læreren deres, Camilla Kverndalen, er imponert over jentenes kreativitet, og synes det er kjempekoselig at de nådde så høyt i konkurransen.

– Sangen de laget, har et flott og viktig budskap om mobbing. Etter noen økter i klassen om komposisjon, har jentene jobbet svært selvstendig og målrettet med denne sangen. Jeg er veldig imponert og stolt av dem, sier Kverndalen.

Jentene får melodien sin spilt fra klokketårnet i Oslo rådhus hver dag klokken 11 gjennom sommermånedene. Klokkenist Laura-Marie Rueslåtten i Oslo rådhus sørger for at melodien blir spilt på rådhusets 49 klokker. Hun lager korte og gjentagende sekvenser av melodiene som skal spilles, såkalte ritoneller. Se hele sommerens spilleliste fra rådhusklokkene.

De musikalske jentene fikk også være med på God Morgen Norge. – Det er veldig spennende å høre melodien, fordi det er vår melodi, sa Meklit Belte til TV2 da hun stod foran rådhuset og hørte melodien spilt derfra for første gang.

Tilbake til nyhetsarkiv