Meny
Lukk
Tiago ble døpt den 12. mars. Her sammen med pastor Daniel Pel t.v. og pastor Tore Wollan t.h.
Foto: Silvia Pel

En 18-årings møte med Jesus

Sabbatsskolen ble til en dåpsklasse.

Jeg var satt opp til å ha gudstjenesten i Hamar den 15. januar. Kirken hadde vært stengt i flere uker på grunn av koronasituasjonen. Idet vi gikk inn i kirken var det bare en håndfull mennesker der. Jeg la umiddelbart merke til en ung mann som satt for seg selv, og som jeg ikke hadde sett før. Idet vi tok fatt på sabbatskolestudiet, begynte denne unge mannen, Tiago, å stille mange interessante bibelske spørsmål. Det viste seg raskt at han var en ganske fersk troende som bare hadde vært i en kirke noen få ganger. Gjennom Internett hadde han imidlertid begynt å følge programmer med åndelig innhold som hadde vekket interessen for kristendommen og adventismen.

Sabbatskolen utviklet seg til et bibelstudium med Tiago, som menighetens medlemmer fulgte med begeistring. Tiago er en meget reflektert 18-åring. Han stilte mange dype spørsmål, og søkte å forstå hva det innebar å være en disippel av Jesus. Da gudstjenesten var over og ingen hadde lyst til å dra, fortsatte vi å utforske Jesu undervisning. Tiago uttrykte sitt ønske om å bli døpt, og det ga oss glede i hjertet. Pastor Tore Wollan tok umiddelbart fatt på ukentlige bibelstudier med ham.

De neste to månedene kunne ikke Tiago få nok av Guds ord. Han grep enhver anledning til studium – personlig eller over nett. Vi hadde en pågående bibelstudie-chat på Messenger som gjorde at vi kunne dele spørsmål og refleksjoner med hverandre.

Den 12. mars ble Tiago døpt i Lillehammer kirke av pastor Tore Wollan, og tatt opp i Hamar menighet. Hans åndelige vandring har nettopp begynt, men gleden han uttrykker i sin nyvundne tro er allerede smittende.

Tilbake til nyhetsarkiv