Lukk
Foto: Atle Haugen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

En hilsen fra Alta og Hammerfest

Gjestfrihet og åpenhet.

Den siste helgen i oktober hadde jeg gleden av å være sammen med menighetene i Alta og Hammerfest.

Fredag var jeg i Alta. I tillegg til andakt og samtale, var det godt og varmt fellesskap rundt matbordet. Det var særlig hyggelig å ha Aldo Ziko sammen med oss. Han jobbet i Alta som misjonsarbeider fram til 2018. Nå avslutter han studiene ved Newbold College ved å skrive en masteroppgave om gjestfrihet. Han var i Alta for å gjøre dybdeintervjuer til oppgaven, og ledet sabbatsskolen og talte på sabbaten.

Det var fullt rundt bordet, og enda fullere på bordet. Før vi spiste ble det sagt: «Det vi ikke spiser i kveld, spiser vi i morgen.»

I Hammerfest gledet vi oss sammen under sabbatsskolen og gudstjenesten. Som i flere av menighetene i nordnorsk distrikt, er Hammerfest også en internasjonal menighet med mange nasjonaliteter. De av oss som var til stede denne sabbaten, var fra Australia, Norge, Kenya, Polen, Kongo, Portugal og Brasil. Sabbatsskolen og gudstjenesten ble oversatt til engelsk og swahili, og da vi spiste sammen, gikk samtalen rundt bordet på flere språk.

Takk til menighetene i Alta og Hammerfest for gjestfriheten. Og da tenker jeg ikke så mye på måten jeg blir tatt imot på, selv om det settes pris på, men mest av alt på hvordan menigheten, ved å vise gjestfrihet og åpenhet, oppleves som et godt sted å tilbe og bli kjent med Gud, ikke bare for medlemmer, men også for andre i nærmiljøet.

Tilbake til nyhetsarkiv