Meny
Lukk
Adventistkirken i Moss inviterte til et annerledes juleprogram første sabbat i advent. Langbord fylte kirkesalen. Der ble det servert både julegrøt og åndelig føde.

«En Julekveld» i Moss Adventistkirke

Moss menighet er en aktiv menighet med ca. 70-80 mennesker tilstede på en vanlig gudstjeneste. Da det ble drøftet hva slags program vi skulle ha til jul, valgte menigheten å tenke utenfor boksen. Istedenfor julekonsert, valgte Moss det de kalte «En julekveld,» og ble litt annerledes enn hva folk er vant til.

Vi plana å bytte ut kirkens stolrader med langbord og servere julegrøt. Mandelen som hører til grøten, hadde vi plassert under stolen for å ta hensyn til allergikere. Dessuten skulle vi dele ut marsipansauer, siden grisen er et urent dyr. Ja, det var ment som en spøk.

Vi leverte ut invitasjoner med påmelding, og i løpet av 14 dager hadde vi, til vår store overraskelse og litt nervøse latter, 122 påmeldte gjester. Det var nesten dobbelt så mange som vi hadde regnet med, og flere enn det har vert på noe liknende arrangement.

Til første sabbat i advent ble kirken, for tredje år på rad, flott dekorert med fire lilla adventslys, kranser, sløyfer og et stort juletre framme på ene siden. Og 7. desember kl. 18.00 var det tid for «En julekveld». Og for en kveld det ble! På tross av snøvær og glatte veier, kom i overkant av 100 gjester, og blant dem ca. 20 som vanligvis ikke ferdes i kirken vår. Kirkerommet ga en fantastisk stemning, og flotte innslag av sang, musikk og klokkekor fra Fredrikstad og Moss, i tillegg til en kreativ framleggelse av juleevangeliet, gjorde kvelden til en suksess – takk Gud!

Som pastor i menigheten syntes jeg det var rørende å se så mange gjøre kirkerommet til «sitt hjem». Å se at kirkevante og ikke-vante møtte hverandre på likefot, sang sammen, lo sammen, spiste sammen og var menighet i Guds hus, var fantastisk. Selv ryddingen ble en sosial greie da alle bidro. Kirken var ren, stolene på plass og alt klart til gudstjeneste på bare 17 minutter og 32 sekunder.

Da vi avsluttet kvelden med «Deilig er Jorden» før vi ryddet, var den eneste klagen vi fikk, at programmet kunne vart litt mer enn to timer, for folk rakk ikke å prate nok.

La oss benytte høytidene til å komme sammen og bygge relasjoner! For sammen er vi sterke. Og sammen skal vi en dag stå med Jesus i himmelens skyer. La oss hygge oss litt på veien!

Tilbake til nyhetsarkiv