Meny
Lukk
Det kommer en jevn strøm av ting til HappyHand, Adventistkirkens bruktbutikk i Moss. Når tingene blir solgt, blir det til bidrag til forskjellige veldedige organisasjoner.
Foto: Carsten Jørgensen/ADAMS.

Enorm oppmerksomhet om HappyHand

Adventistkirkens gjenbruksbutikk i Moss med eventyrlig utvikling.

HappyHand, Adventistkirkens gjenbruksbutikk i Moss, har hatt en eventyrlig utvikling denne våren. Mange lurte på hvordan det skulle gå da Norge stengte ned 13. mars på grunn av koronakrisen. Men HappyHand blir drevet av frivillige, og de har lave faste utgifter, så det har gått veldig bra.

Da butikken åpnet igjen 4. mai etter sju ukers nedstenging, fikk de en pangstart.

– Vi forstår det ikke selv. Det har nesten eksplodert, sier Carsten Jørgensen. Han er en av initiativtakerne til butikken og står klar for å åpne butikken for nye kunder.

Butikken får en jevn strøm av varer fra både private og næringsdrivende. Folk har tydeligvis brukt koronatiden til å rydde i kjellere og på loft. I tillegg har butikken etablert et veldig godt kontaktnett som hjelper til med levering av brukte ting.

– Vi har en enorm tilgang på varer, og det kommer inn mange flotte varer. Vi har vært nødt til å utvide butikken for å ha plass til alt, forklarer Jørgensen, som regner med at omsetningen i juli kommer til å bli ekstraordinært høy.

En av de spesielle tingene med HappyHand-butikken er at alt overskuddet går til veldedige organisasjoner. I mai gikk deler av overskuddet til krisesenteret i Moss. Selv om det er statlig finansiert, har de ikke særlig økonomi til aktiviteter.

– Her er det barn som ikke har penger til å delta på fotballtrening eller feire fødselsdag. Det vil vi bidra til å gjøre noe med. Derfor gir vi krisesenteret 30.000 kroner fra HappyHand, sier Jørgensen. Han er både entusiastisk og begeistret over det bruktbutikken får være i lokalmiljøet.

Men HappyHand har også et blikk for globale behov. I anledning verdens flyktningdag, som markeres 20. juni hvert år, fikk ADRA en betydelig sum til arbeidet for verdens flyktninger.

I tillegg til å hjelpe veldedige organisasjoner, er butikken i Moss blitt et treffpunkt. Her kan man komme innom for å slå av en prat. Det er en fantastisk stemning i butikken takket være innsatsen til et 20-talls frivillige medarbeidere.

Folk som kommer til butikken, er veldig positive til både tanken om gjenbruk, men også at overskuddet går til så mange gode formål. Det gjør at mange vil handle i HappyHand og bidra til et godt resultat.

– Dette er det eneste stedet det er naturlig å prute oppover, sier en av kundene.

Tilbake til nyhetsarkiv