Meny
Lukk
Foto: Matteson misjonsskole/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Et år på Mattesonskolen

Dette er en reklameartikkel for Matteson misjonsskole.

Matteson misjonsskole har vært en game changer i livet mitt. I løpet av de første fire månedene på Matteson opplevde jeg flere sterke opplevelser med Jesus, sammenlignet med resten av livet mitt til sammen. Det var først etter at jeg begynte på Matteson at jeg fikk en nær og personlig relasjon med ham. Jeg fikk en åndelig oppvekkelse, og grunnen til det var enkel. Jeg brukte mer tid i bønn og hadde åndelig fellesskap med andre troende.

Skolens mål er å utdanne arbeidere for Jesus. Det er satt av tre dager i uken til undervisning og utadrettet misjon. Undervisningen er det jeg liker aller best med dette året, og skolen har avtaler med mange dyktige lærere på ulike felt. Vi får blant annet undervisning i kristen psykologi, relevante bibelske temaer, personlig finans, hvordan studere Bibelen, relasjoner, kosthold og helse.

Det vi pleier å gjøre som misjonsaktiviteter er å spre kjærlighet til de som trenger det, engasjere oss i menighetsarbeid, dele ut bøker og blader, gå i ADRA-hjelpeaksjon og ta vare på naboene. En og en halv dag i uken benyttes til å ta vare på skolens utearealer. Dette innebærer blant annet å ta vare på plantene i drivhuset, luking av potetåkeren, hugge ved til vinteren og vedlikeholde hagen. Elevene får også ansvaret for hver sin lille hage, hvor de selv bestemmer hva som skal dyrkes. En slik praksis bidrar til medbestemmelse og eierforhold i arbeidet som legges ned.

Dessverre spres det også mange falske rykter om Matteson misjonsskole. Jeg har hørt rykter om at jentene blir beordret til å gå med lange skjørt, og at elevene blir innprentet med konspirasjonsteorier og bestemte måter de skal leve livene sine på. Sannheten er derimot en annen. Hvert individ som kommer til Matteson får ta valgene sine av en egen fri vilje, og de blir møtt med en kjærlig omsorg som jeg ikke har opplevd mange andre steder.

Omgivelsene og lederne på denne skolen gir meg gode forutsetninger for å bygge opp en nær relasjon med Gud og andre mennesker. Jeg har også hatt utfordringer med helsen, men de er lidenskapelig opptatt av å veilede og legge forholdene best mulig til rette slik at jeg kan ta aktive valg mot helbredelse. Ønsker du å stake ut kursen Gud har planlagt for livet ditt, så er Matteson misjonsskole noe for deg. Fordi Guds veier fører til fullkommen glede.

Velkommen skal du være.

 

Dette er en reklameartikkel for Matteson misjonsskole.

Tilbake til nyhetsarkiv