Meny
Lukk
En person strekker seg ut etter heftet A Maior Esperança. Boken ble levert med drone i et artig evangeliseringsprosjekt i byen Fortaleza i Brasil.
Foto: Joseph Redfield/SAD.

Evangelisering med drone

Adventister i feriebyen Fortaleza i staten Ceará i det nordøstlige Brasil har i løpet av de siste månedene brukt drone til å distribuere heftet A Maior Esperança, (Det store håpet) til turister og fastboende i byen.

Dronen skapte naturlig nok en god del oppmerksomhet. Utdelingen foregikk slik at en frivillig tok kontakt med folk som ruslet langs stranden og spurte dem om de hadde lyst til å motta en gave. De skjønte raskt at gaven ikke ville komme fra personen som hadde stilt spørsmålet, men fra dronen de hadde sett.

Når en person bekreftet at de ønsket en gave, fikk dronepiloten beskjed om å fly til personen. I en lang tråd under dronen var boken festet med en klype. Mottakeren kunne bare strekke hendene opp og ta boken.

Stadig vekk stirret nysgjerrige på dronen som fløy over dem. Barn, unge og voksne deltok i kampanjen. «Jeg har nettopp fått håp, og jeg tror jeg trenger det nå. Jeg har bare akkurat kommet hit og har allerede mottatt en gave fra himmelen over Fortaleza,» sier Ivane Diógenes, en imponert lærer.

Dronen ble fløyet av en sertifisert pilot, og luftfartsmyndighetenes regler ble overholdt til enhver tid. «Etter å ha jobbet med droner en stund, tenkte jeg at mange ville synes det var interessant å se dronen. Mange har ikke hatt muligheten til å se en drone på nært hold. Slik fikk vi ideen om å levere en bok med drone. Det ville få folks oppmerksomhet. Og det var akkurat det som skjedde. Det har vært hyggelig å være med å gi håp gjennom denne kampanjen,» forteller dronepiloten Antonio Souza.

Kampanjen er en del av et transnasjonalt prosjekt som distribuerer bøker til åtte land i Sør-Amerika hvert år. På grunn av pandemien bruker programkoordinatorene kreative måter å levere litteraturen på.

Historien er opprinnelig publisert i adventistas.org.

Kilde: APD

Tilbake til nyhetsarkiv