Meny
Lukk
Menighetsmedlemmer i Vesterålen samlet til hygge rundt leirbålet.
Foto: Privat

Fellesskap og hjertevarme i Vesterålen

Upåklagelig aktivitetsnivå.

Vesterålen er i ferd med å bli et yndet feriemål for «søringa» som søker vakker natur og sol hele døgnet. Men Vesterålen er så mye mer. For oss som bor her hele året, er den skiftende naturen en stadig påminnelse om vår avhengighet av noe større. Her kommer en liten rapport fra de tre menighetene her oppe. Til alle som leser dette: velkommen nordover!

Menighetene i Vesterålen har vært preget av smitteverntiltak som landet for øvrig. Bø menighet har imidlertid jobbet hardt for å holde åpent så sant de statlige retningslinjene ga åpning for det. I tillegg møtes en disippelgruppe annenhver tirsdag. En nyinstallert varmepumpe har vært kjærkommen når temperaturene har krøpet nedover. Rundt jul fikk trengende i kommunen gleden av å få «gavekort» etter en kronerulling blant menighetens medlemmer.

Melbu

Melbu menighet har hatt en periode tidligere i vinter der den ikke har kunnet møtes, men har allerede møttes noen sabbater på nyåret og planlegger å ha møter fremover. Det er en gruppe opp mot 7-8 personer som samles.

Sortland

Sortland menighet møter for tiden på Røde Kors-lokalet i sentrum. Oppmøtet varierer fra en liten håndfull til over tjue. Også i Sortland er det en disippelgruppe som møtes en kveld annenhver uke, og en gruppe i Godfjorden har i senere tid møttes elektronisk sammen med personer fra Estland for bibelstudier og samtaler.

Omsorg og giverglede

Menighetsmedlemmer på Filippinene ble hardt rammet og mistet nesten alt i en tyfon rett før jul, men et familiemedlem i Vesterålen startet en innsamling for dem rett før jul. Foto: Privat.

At vinteren er mørk og kald, setter ikke stopper for aktivitetene. En fredag i slutten av januar møttes menigheten ute i mange minus til en bålkveld med andakt ved Anne-Siri Gustafsson, sang og grilling. Og hele menigheten i Vesterålen stilte opp med mye varme klær og dyner/pledd da det like før jul kom tilflyttende en familie på åtte fra Rwanda som manglet det meste av vinterutstyr. Det var godt å se medlemmenes glede over å kunne gi – og også gleden våre nye venner viste over å få. Stor giverglede vistes også i innsamlingen vi hadde etter jul da en i menigheten opplevde at familie og naboer hjemme på Filippinene ble hardt rammet og mistet nesten alt i en tyfon rett før jul.

Ved siden av de nevnte gruppene, møtes en tverrkirkelig bibelgruppe en kveld annenhver uke for å lese seg gjennom markusevangeliet. Denne gruppen ble formet i kjølvannet av Bibeldag-markeringen sist høst. En annen gruppe av menighetsledere i området møtes også for å studere bibelske profetier sammen.

Takk for at dere er med og ber for arbeidet her i området, for de ulike bibelgruppene, og for de menneskene vi kommer i kontakt med.

Tilbake til nyhetsarkiv