Meny
Lukk
Robert Csizmadia (t.h.), sekretæren for Adventistkirkens Trans-Europeiske Divisjon, presenterte medlemsstatistikk under divisjonens styremøte i Montenegro i midten av november.
Foto: Jim Botha/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Femti prosent av adventistbarn blir medlemmer

Divisjonens styre drøfter aktuelle tiltak for å øke andelen.

Halvparten av alle barn som vokser opp i adventistfamilier i Europa, blir døpt. Det viser tall som sekretæren for Adventistkirkens Trans-Europeiske Divisjon, Robert Csizmadia la fram under divisjonens styremøte sist uke.

Det er 88 601 medlemmer i Trans-Europeisk Divisjon. Divisjonen er den av de 13 divisjonene i Adventistkirken med færrest medlemmer, men mangfoldet er stort. Divisjonen består av 28 nasjoner med et samlet folketall på 207 millioner.

Gjennomsnittsalderen på kirkens medlemmer i denne delen av verden er 49 år. 54 % er kvinner. Hele 44 % av medlemmene regnes som førstegenerasjons adventister. På den ene siden er det hyggelig at kirken er attraktiv for nye medlemmer, men det er bekymringsfullt at bare 50 % av menighetens barn og unge velger å ta dåp.

Styremedlemmene som var samlet til det årlige møtet i Montenegro, brukte god tid på å drøfte hva som kan gjøres for å øke andelen av menighetens egne barn som blir aktive medlemmer. Tematikken må være høyt på agendaen til Adventistkirkens ledere og styremedlemmer i de enkelte landene. I Montenegro konkluderte samtalen med at menigheten må gjøre alt den kan for å bevare dem vi alt har.

Tilbake til nyhetsarkiv