Meny
Lukk
De fire søskenene ble døpt av puastor Pere Erik Dekkerhus den 11. juni.
Foto: Marianne Rygnestad

Firedobbel glede

Hun fant en menighet som både studerer Bibelen og tror på sabbaten.

– Er du sikker på at det er en kirke som følger Bibelen? De tilber sikkert på søndagen som alle andre kirker.

17-årige Arimantas forteller at han ikke var spesielt interessert da storesøsteren Greta første gang inviterte ham med til Adventistkirken. I sin nyvunne tro var han tilfreds med å ha Jesus, og han følte ikke behov for en menighet. Dessuten hadde han ikke lagt merke til noen kirker som fulgte det han hadde funnet i Bibelen.

Familien hadde nylig flyttet til Mysen, og søsteren, som var den første som hadde presentert Jesus for ham, forklarte at hun nå hadde funnet en menighet som både studerer Bibelen og tror på sabbaten. Dette måtte han sjekke ut selv.

«Fra første gang jeg kom inn i kirken og hver sabbat etter det har jeg følt meg så hjemme her,» sier han i vitnesbyrdet sitt i den samme kirken, på sin egen dåpsdag, 11. juni.

Fire ungdommer, som med interesse har studert Bibelen, inngikk denne dagen en god samvittighetspakt med Jesus og ble døpt av pastor Per Erik Dekkerhus i et skogsvann utenfor Mysen. Beslutningene til Isak Wangberg fra Sarpsborg og søsknene Greta Mattsson, Arimantas Belousovas og Akvile Petrakova fra Mysen ble feiret sammen av menighetene i Sarpsborg, Halden og Mysen. En stappfull kirke, inkludert venner som sannsynligvis aldri hadde opplevd å se dåp ved neddykkelse, tilbrakte hele denne gledesdagen sammen; Bibelstudium og gudstjeneste med vitnesbyrd i kirken, dåpen ute i det fri, felles festlunsj og ettermiddagsprogram med takk og pris til Gud, samt menighetsvelkomst og spesiell forbønn for de nydøpte. Musikalsk ramme rundt hele dagen sørget Matteson Misjonsskole for.

«Frelsen er ikke vanskelig, og den virker!» minnet pastor Tony Rydland forsamlingen om i barnefortellingen.

«Dere er, hver og en, et vitne for oss om hvordan Den hellige ånd virker i dere,» sa pastor Per Erik Dekkerhus til de fire ungdommene, som strålte av glede.

Greta fortalte hva som trakk henne til adventistkirken, «Her fant jeg noe jeg ikke hadde sett i noen andre kirker – at de inviterer til bibelstudium.» Akvile delte: «Jeg hadde ikke noen kristne venner før. Jeg er også veldig glad for å ha funnet dette her.» Arimantas uttrykte dyp takknemlighet over å få bli døpt, og Isaks bekjennelse var «Jeg har lyst til å følge Jesus og hans eksempel. Jesus er med meg gjennom både gode og vanskelige tider.»

Tilbake til nyhetsarkiv