Meny
Lukk
Maja Berglund og Miriam van Vliet Heiberg er to av de nye elevene på Tyrifjord videregående skole. De trives kjempegodt med internatlivet.
Foto: Tor Tjeransen/AME

Flere elever enn forventet på TVS

Nye elever er godt fornøyd med valget av skole.

Femten flere elever enn skolen hadde regnet med har begynt på Tyrifjord i høst. Rektor er veldig fornøyd med elevtallet.

185 elever har begynt på Tyrifjord videregående skole i høst. Det er femten flere enn skolen hadde regnet med da budsjettet for skoleåret ble lagt.

– Nå håper jeg at vi kan gå fra et underskuddsbudsjett til å gå i balanse, sier rektor Styrkår Dramstad.

Han forklarer at elevtallet alltid er det avgjørende tallet for en skole som Tyrifjord. Derfor legger skolen mye arbeid i å få et så riktig anslag som mulig for hvor mange elever som begynner hvert skoleår. De verktøyene skolen benytter for å estimere elevtallet for et nytt skoleår, treffer vanligvis ganske godt. I år har ledelsen blitt positivt overrasket.

Særlig på elektro har det vært spesielt stor søkning. Fjorten av de tilgjengelige femten studieplassene er besatt.

Antallet elever skolen oppgir er såkalte fulltidsekvivalenter. Fordi skolen har noen deltidselever er det rett i overkant av 190 personer som tar utdanning ved Tyrifjord videregående skole dette skoleåret.

Av disse 190 elevene bor 75 i internatene. Maja Berglund og Miriam van Vliet Heiberg er to av de nye elevene i jenteinternatet. De er veldig fornøyd med at de valgte å begynne på Tyrifjord videregående skole.

Miriam og Maja kan skrive under på at skolen virkelig lever opp til slagordet «Fordi vennskap varer».

– Det er lett å få venner her, og jeg trives veldig godt, sier Miriam.

Hun og Maja traff hverandre første gang på et «Absolutt TVS»-arrangement, og i løpet av skoleårets første dager har de blitt gode venninner. Maja forteller at hun deler rom med ei jente som går i klassen over henne. De gikk begge to på Østmarka skole i Oslo, og kjente hverandre derfra.

Jentene synes overgangen fra pikerommet hjemme til internatlivet, har gått veldig greit, og de har ingen ting å utsette på reglene.

– Det er mindre strengt her enn hjemme, og det har jeg fortalt foreldrene mine, sier Maja. Jeg hadde innetid kl. 22 hjemme. Det er det samme som her.

Internatlivet er utviklende på mange måter. Maja forteller at hun tok sin første klesvask kvelden i forveien. Romvenninnen hjalp henne i gang, og ingen av plaggene hadde krympet etter vask. Kanskje hun vasket alt på 30 grader?

– Jeg vet ikke helt hva slags temperatur jeg vaska på. Jeg bare vridde på knappen, og så funka det.

Vi treffer de to jentene i en liten pause fra lekselesingen. De kjenner på at det er høyere krav til innsats i videregående.

– Matte er mye vanskeligere enn jeg hadde trodd, så jeg må bruke mye tid på det, forteller Maja.

Men de får god hjelp fra lærerne. Og både Miriam og Maja er enige i at det ennå er plass til flere elever på TVS. Så hvis noen har fått lyst til å være en del av det flotte læringsmiljøet på TVS, må de bare kontakte skolen.

Tyrifjord videregående skole eies og drives av Syvendedags Adventistkirken i Norge. Skolen er kjent for sitt gode læringsmiljø der alle elever blir hjulpet til å nå sitt potensial. Skolen uteksaminerer stadig elever med topp resultater.

Skolen har både internatelever og dagelever fra omliggende kommuner.

Tilbake til nyhetsarkiv