Meny
Lukk
Foto: Frank Spangler/ADRA

Flyktningesabbaten 2022

Dere har selv vært innflyttere.

Siden 2016 har Adventistkirker globalt, i samarbeid med ADRA, markert «Flyktningsabbaten», tett opp mot Verdens flyktningdag. I mai kom tallene som viste oss hvor høyaktuelt dette er: Mer enn 100 millioner mennesker er på flukt, det høyeste tallet noensinne.

Nytt av i år er en ny høyaktuell film fra ADRA som nå gis ut sammen med et enkelt bibelstudieopplegg for flyktningsabbaten.

Samtale og bibelstudium: Global flyktningsabbat 18. juni 2022

Så tok han et lite barn og stilte det midt iblant dem. Han la armen om barnet og sa til dem «Den som tar imot et slikt lite barn i mitt navn, tar imot meg» (Markus 9:36-37).

Guds hjerte banker for alle mennesker. Hans kall til sine etterfølgere er å lytte til menneskers behov, og gjøre noe for å hjelpe.

 1. Har du noen gang møtt et menneske på flukt fra krig eller krise? Del erfaringer!
 2. Hvilke historier om mennesker på flukt, eller «fremmede», husker du fra Bibelen? Her er noen eksempler:
  1. Rut (Rut 1)
  2. Moses (2 Mosebok 2:11-22)
  3. Abram (1 Mosebok 12:10)
  4. Jesus (Matteus 2:13-15)
 3. I Matteus 25:35 sier Jesus «Jeg var fremmed, og dere tok imot meg.» På hvilke andre måter formidlet Jesus at slik vi behandler «fremmede», viser vi at vi er hans disipler?
 4. Ifølge 2 Mosebok glemte israelittene raskt sine erfaringer fra Egypt. Hva leser du ut av teksten i 2 Mosebok 23:9 «Du skal ikke undertrykke en innflytter! Dere vet hvordan det kjennes å være innflytter, for dere har selv vært innflyttere i Egypt.»
 5. Hvordan kan disse to følgende vers hjelpe oss når vi skal tale flyktningers sak i vår tid:
  1. «Når en innflytter bor i landet hos dere, skal dere ikke gjøre urett mot ham. Innflytteren som bor hos dere, skal være som en av deres egne landsmenn. Du skal elske ham som deg selv. For dere har selv vært innflyttere i Egypt. Jeg er Herren deres Gud» (3 Mosebok 19:33-34).
  2. «Men det andre er like stort: Du skal elske din neste som deg selv» (Matteus 22:39).
 6. Hva tror du Peter hadde i tanke da han skrev dette verste i 1 Peter 1:17, og hva betyr det for oss nå?
  1. «Dere påkaller Gud som far, han som ikke gjør forskjell på folk, men dømmer enhver eter hans gjerninger. Da må dere også leve i gudsfrykt den tiden dere er her som fremmede.»
 7. Barna er helt spesielle, sa Jesus. I krisesituasjoner er det ofte barn som rammes hardest, men også de som har størst potensiale. Bibelen sier mye om barn. Les og snakk sammen om disse versene:
  1. Markus 9:37
  2. Salmene 127:3
  3. Ordspråkene 22:6
 8. Som gruppe eller menighet, på hvilke måter kan vi engasjere oss for å støtte flyktninger, barn og foreldre? Hvordan kan vi være beredt til å hjelpe i fremtiden?

Kjære Gud,

Takk for at du alltid demonstrerer din grenseløse kjærlighet for oss mennesker. Takk for din omsorg for «disse mine minste små». Hjelp oss å finne ut hvordan vi kan være med og støtte medmennesker og løfte opp din karakter i en verden som har stygge sår. Amen.

Samtale og bibelstudie: Global Flyktningsabbat 18. juni 2022

Tilbake til nyhetsarkiv