Meny
Lukk
ADRA Romania sørger for at flyktninger fra Ukraina får hjelp til å klare seg gjennom vinteren med bistand på fire millioner kroner fra Flyktninghjelpen i Norge. Bildet viser et av ADRAs team ved Siret grenseovergangen mellom Ukraina og Romania i mars. Robert Lungu fra Norsk Bibelinstitutt er nummer to fra høyre.
Foto: Robert Lungu/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Flyktninghjelpen og ADRA Romania samarbeider

4 millioner kroner til ukrainske flyktninger i Romania.

En gruppe på 1 800 ukrainske flyktninger, som for tiden bor i Romania, skal motta bistand fra Flyktninghjelpen i samarbeid med ADRA Romania. Det melder ADRA Romania på sine hjemmesider. Prosjektet «Vinterhjelp for flyktninger fra Ukraina» tar sikte på å tilby klær for den kalde vintersesongen, sengesett og varmeovner til flyktninger som er innkvartert i private boliger. Prosjektet skal pågå i fem måneder og begynte 1. november.

Adventistmenigheten i Suceava i Romania tok i bruk alle rom i kirken for å gi overnatting til flyktninger fra Ukraina under den første flyktningstrømmen våren 2022.

Flyktninghjelpens team i Romania vil jobbe gjennom ADRA for å sørge for sengetøy og andre nødvendige artikler til flyktninger i mottak og bosatt i vertskommuner, i tillegg til varmeovner til husholdninger i leid innkvartering.

– Den siste tiden har vi stått overfor krisesituasjoner uten noen vei ut, men ADRA Romania er alltid på jobb for å fylle folks hjerter med håp for morgendagen. Sammen med våre partnere reagerer vi raskt på behovene til ukrainske flyktninger i landet vårt, spesielt barn som skal tilbringe sine første ferier hjemmefra. Vi takker Flyktninghjelpen for engasjementet og finansieringen, sier Cătălin Mantu, prosjektleder i ADRA Romania.

Flyktninghjelpen er en norsk organisasjon som hjelper mennesker på flukt over hele verden. I følge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) har antallet flyktninger i verden økt til 103 millioner i løpet av de første seks månedene av 2022. Økningen er på 15 %, eller 13,6 millioner nye flyktninger, sammenlignet med situasjonen i 2021. Antall flyktninger fra Ukraina i Europa ble 6. desember anslått til 7,9 millioner av UNHCR.

Tilbake til nyhetsarkiv