Meny
Lukk
F.v: Nina myrdal og Jostein Myrdal holdet seminar i Ulsrud menighet om metoder for å kommunisere Bibelen til barn og unge.

Fokus på barn og unge

Seminar med mange gode ideer.

Sabbaten 14. januar hadde vi et spesielt fokus på barn og unge i Ulsrud menighet. Vi har de siste årene fått flere barn i kirken, og en del nye lærere i barnesabbatsskolen som vi ønsket skulle få litt ekstra inspirasjon i den oppgaven de har sagt ja til.

Vi hadde besøk av Nina og Jostein Myrdal denne sabbaten. Etter gudstjenesten ved Nina, var alle barnefamilier og andre som er engasjert, eller interessert i arbeid for barn og unge, invitert til å spise middag sammen i kirkens kjellerstue.

Deretter holdt Nina og Jostein et seminar som engasjerte både barn og voksne. Det var fylt med sanger, aktiviteter og all slags kreative-, og gode ideer som fenget barna. Dukketeater med Truls var nok den store favoritten. Han sier ofte mye rart, og barna synes det er stor stas når de vet bedre.

For de minste er det viktig å leke og få oppleve bibelhistorien, og de elsker repetisjon. For de litt større kan det være spennende og morsomt med overraskelser, og det er fint å aktivisere barna. Vi fikk mange tips og ideer i denne forbindelse.

Når vi får barnas oppmerksomhet, de er aktive, og de attpåtil synes det er morsomt og fengende, er det et godt utgangspunkt for å formidle åndelige temaer. Man oppfordres til å bruke det man er god til, om det er musikk, forming eller annet. Om man ikke er superflink, er det viktigste å være glad i barn, at barna synes det er hyggelig å komme, at sabbatsskolen er et godt sted å være. Og om barna ikke skjønner noe annet, så er det aller viktigste at de skjønner at Gud er glad i dem. Vi har fått ny inspirasjon til hvordan man kan nå fram med budskapet om Jesus til barna på en fin måte.

Tilbake til nyhetsarkiv