Lukk
Foto: Tor Tjeransen/ADAMS

Fordømmelse av massakren i Christchurch

En uke etter den tragiske og ufattelige massakren i Christchurch offentliggjør ledelsen for Syvendedags Adventistkirken i Norge følgende uttalelse.

Ledelsen for Syvendedags Adventistkirken i Norge er dypt berørt av den grusomme voldsbruken som tok livet av 50 uskyldige personer samlet til fredelig bønn i to moskeer i Christchurch i New Zealand. Alle som ble berørt av denne tragiske hendelsen, har vår dypeste medfølelse.

Retten til å tilbe i frihet er en grunnleggende menneskerett, og Syvendedags Adventistkirken har en lang tradisjon for å beskytte religionsfriheten for alle mennesker. Et angrep på en gruppe er et angrep med konsekvenser for alle. Derfor ber vi våre menigheter og medlemmer om å møte muslimer i deres lokalmiljø med en bekreftelse av deres selvfølgelige rett til å tilbe i trygghet.

Hatefulle handlinger og ord skaper unødvendige motsetninger mellom forskjellige kulturer og trosretninger. Det samfunnsansvar Syvendedags Adventistkirken tar lokalt, nasjonalt og globalt leder oss derfor til å møte alle mennesker med respekt, samt gjennom ord og handlinger bidra til forståelse og fred mellom mennesker med ulike overbevisninger.

I lys av motsetningene noen ønsker å skjerpe i dagens globale samfunn, er oppfordringen fra Paulus en svært aktuell motvekt: «Jeg formaner dere framfor alt til å bære fram bønn og påkallelse, forbønn og takk for alle mennesker» (1 Timoteus 2:1).

Tilbake til nyhetsarkiv