Lukk
Abigail Babilonia Hidalgo er ansatt som først kvinnelige pastor i Adventistkirken på øygruppen Puerto Rico i Karibia.
Foto: Facebooksiden til Asociación Puertorriqueña Adventista del Sur.

Første kvinnelige pastor i Puerto Rico

Adventistkirken på Puerto Rico i Karibia ansetter første kvinnelige pastor.

Adventistkirken i Puerto Rico har ansatt Abigail Babilonia Hidalgo som den første kvinnelige pastoren i kirkens 123 år lange historie på øygruppen. Hun er ansatt av det Syd-puertorikanske distriktet. I tillegg til oppgaven som pastor for en menighet, får hun også ansvar for distriktets ungdomsavdeling samt leder for ADRA.

Abigail Babilonia Hidalgo er gift og har undervist i fire år ved «Academia Adventista» i Puerto Rico og ble etter fire års studier uteksaminert med en Master of Arts innen bibel / bibelfag ved «Inter-American Adventist Theological Seminary». Samtidig studerte hun industri- og organisasjonspsykologi i Ponce ved «Pontifical Catholic University of Puerto Rico» og planlegger å gjøre ferdig en Master of Science i 2022.

«Vi ønsker deg velkommen til vårt pastorale team og ber om at Gud vil hjelpe deg i denne nye utfordringen og livsfasen,» skrev kirkens ledelse da utnevnelsen ble kunngjort på Facebook.

Adventister i Puerto Rico

Puerto Rico er en øygruppe i Karibia og har et innbyggertall på 3,2 millioner. Øygruppen tilhører territoriet til USA, men er ikke en egen stat. Adventistkirken på øygruppen har 33.412 medlemmer, i 312 menigheter. De driver et universitet, et sykehus og en poliklinikk.

Dersom Adventistkirken i Norge hadde hatt like mange medlemmer i forhold til folketallet som kirken har på Puerto Rico, ville det ha vært 55.624 adventister her i landet.

Tilbake til nyhetsarkiv