Meny
Lukk
Til stede ved overrekkelsen var, f.v.: Adventistkirkens pastor Christian Arildsen, butikkleder Pia Nielsen, Varmestuas styreleder Inger-Lise Lien, ordfører i Moss Hanne Tollerud, butikkleder Carsten Jørgensen.
Foto: HappyHand

Første overskudd fra HappyHand

Pengene ble gitt til lokalt et formål.

Forretningsideen til gjenbruksbutikken til Adventistkirken i Moss er at overskuddet hver måned skal gå til et godt formål i inn- eller utland. 5. februar ble det første overskuddet utdelt til et av byens lokale hjelpetjenester. På vegne av brukerne av den såkalte «Varmestua» kunne styrelederen Inger-Lise Lien motta en gave på kr 25.000.

Varmestua ble startet på 70-tallet ved at noen kristne kamerater som arbeidet på Moss Verft og dokk så behovet får å hjelpe byens rusmisbrukere. Siden den gang er Varmestua, som gjennom alle år er finansiert ved støtte fra foreninger og lag i byen, blitt et kjent begrep i byen. For en del år siden lagde Adventistkirken i Moss julemiddagen for brukerne av Varmestua flere år på rad.

Ordfører Hanne Tollerud uttrykte stor glede over å være med på utdelingen. – Jeg kjente tidligere ikke til den lange historien Adventistkirken har i Moss … Som ordfører vil jeg takke dere for den jobben dere gjør, og for at dere er så bevisste med det dere gjør. Tusen, tusen takk. Dere er en viktig bidragsyter til byggingen av lokalsamfunnet vårt.

Ordføreren fortalte at det første som slo henne da hun hørte om HappyHand var at det er som et kinder-egg der tre ønsker folk har, blir oppfylt: Det er en møteplass, en gjenbruksbutikk med grønt fokus, og overskuddet går til veldedige formål.

Varmestuas daglige leder takket HappyHand og alle hjelperne hjerteligst for gaven.

– Nå har vi anledning til å gjøre litt ekstra for Varmestuas brukere, sa Lien. Carsten Jørgensen og Pia Nielsen, var tydelig glade over at butikken går så bra og at de nå endelig har begynt å dele ut overskudd.

– Overskuddet i februar skal gå via ADRA til ofre på Filippinene etter vulkanutbruddet, sier de to.

Til stede ved utdelingen var også adventistkirkens pastor, Christian Arildsen, som følte seg beæret av å være en del av en menighet med så gode og lange tradisjoner i hjelpearbeid.

– Menigheten har vært her i 133 år, sa han og ramset opp en lang rekke forskjellig hjelpearbeid som menigheten har bidratt med i lokalsamfunnet i byen.

Ellers var både kunder, pressefolk, flere av butikkens medarbeidere og folk fra menigheten til stede ved utdelingen.

Tilbake til nyhetsarkiv