Meny
Lukk
Arkitekt Stein Grønvold og representanter fra Tyrifjord videregående skole og Syvendedags Adventistkirken tok onsdag 12. mai første spadestikk på tomten der et nybygg skal huse elektrofag og Historisk arkiv for Syvendedags Adventistkirken. Fra venstre: Trygve Andersen, Øyvind Leknes; Styrkår Dramstad, Stein Grønvold, Roger Robertsen, Morten Fjelmberg, Victor Marley og Johann E. Johannsson.
Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Første spadestikk for nybygg på Tyrifjord

Nytt bygg for elektrofag og historisk arkiv.

Onsdag 12. mai ble det symbolske første spadestikk tatt for nybygget ved Tyrifjord videregående skole. Bygget skal huse elektrofag og historisk arkiv for Syvendedags Adventistkirken i Norge (HASDA).

I øsende regnvær var arkitekt Stein Grønvold fra Profil Bygg AS og representanter for elever, skoleledelse og adventistkirken på plass for å markere byggestart på det nye bygget. Tomten er alt oppmålt og stikker er på plass. Bygget skal ligge der det i dag ligger tre baner for sandvolleyball, en svært populær fritidsaktivitet blant elevene på skolen. Tre nye baner er i ferd med å bli anlagt på nedsiden av gutteinternatet, og sanden blir flyttet dit før tomten graves ut.

For både elever og lærere ved elektrolinjen var markeringen av første spadestikk en veldig viktig markering.

– Dette har jeg sett fram til i tolv år, sa Dagfinn Klund, nestoren blant dem som underviser i elektrofag. Helt siden 2009 har undervisningen skjedd i brakker på den gamle håndballbanen. Bygget skal stå ferdig til skoleåret 2022/23.

Byggeprosjektet har et budsjett på drøye 11 millioner, eksklusive moms. Fordi bygget skal huse både elektrofag og historisk arkiv for Adventistkirken deler de to enhetene på kostnadene.

Bygget har en grunnflate på 280 kvm brutto, og er i to etasjer, totalt 560 kvm brutto.

Arkitekt Grønvold er svært blid over at bygget nå skal reises, og smiler skøyeraktig.

– Det har vært veldig gøy å arbeide med dette bygget, fordi det har tatt så lang tid.

Men spøk til side: Grønvold peker på at bygget blir spesielt på grunn av det brede, hvite båndet som går fra endevegg over taket og ned på motsatt endevegg.

– Dette båndet vil alle entreprenører ta vekk fordi det er pynt, men vi bygger det slik det skal være, forklarer Grønvold, og gir dermed nok et bidrag til å bygge pene bygg.

En del innvendige arbeider, til en verdi av noen hundre tusen kroner, skal skje på dugnad. Våren 2022 skal det være klart til å ta fatt på det arbeidet.

Roger Robertsen var strålende fornøyd over at prosessen med å få egnede lokaler til HASDA nå endelig kommer skikkelig i gang. Han minner om hvor viktig det er for et kirkesamfunn å ta vare på sin historie.

– Tenk på alt det som er blitt ødelagt og har gått tapt av verdifullt historisk materiale i årenes løp. Vi må ta kontakt med menighetene slik at de kan sende inn materiale når vi har fått lokalene på plass.

I anledning at arbeidet med det nye bygget for HASDA og elektrofag nå er i gang, har Robertsen gitt HASDA et 2000 år gammelt blekkhus fra Jeriko. Det kan være det eldste blekkhuset i Norge.

– Kanskje kommer det fra kontoret til Sakkeus, sier Robertsen med et lurt smil.

Tilbake til nyhetsarkiv