Meny
Lukk
Representanter for Syvendedags Adventistkirken i Skandinavia var med å ta de første symbolske spadestikk for et nytt studio på 950 kvm for LifeStyleTV. Studioet bygges på LifeStyleTVs eiendom en times kjøring fra Malmø.
Foto: Tor Tjeransen/ADAMS.

Første spadestikk for nytt studio for LifeStyleTV

Representanter for Syvendedags Adventistkirken i Skandinavia tok søndag 5. november de første symbolske spadestikk for et helt nytt TV-studio ved LifeStyleTV i Sverige.

Claus Nybo, grunnlegger og daglig leder av stasjonen, ser på dette som enda et mirakel i historien til stasjonen som har sendt adventistprogrammer 24 timer i døgnet, sju dager i uka siden oppstarten i januar 2006. Nybo har alle nødvendige byggetillatelser, og de symbolske spadestikkene sist søndag markerte begynnelsen på et nytt og viktig kapittel i TV-stasjonens historie.

Det nye studioet blir på 950 kvm bruksareal og skal etter planen innvies i august 2018. Det nye bygget vil gi LifeStyleTV anledning til å produsere en større variasjon av programmer enn det som var mulig i det lille studioet stasjonen har drevet med de første 12 årene. For første gang blir det mulig for LifeStyleTV å gjøre musikkopptak i eget studio. Under seremonien i forbindelse med den symbolske byggestarten, minnet Claus Nybo om at LifeStyleTV alltid har vært et trosprosjekt helt avhengig av Gud. «Når Gud kaller oss, har vi ikke alltid det vi trenger, men Gud vil sørge for det,» sa Nybo.

Til nå har LifeStyleTV fått inn donasjoner som dekker 70 % av de sju millioner svenske kroner det nye studioet vil koste. Nybo er trygg på at den resterende finansieringen vil være på plass når den trengs. Bygget skal settes opp som en modulbasert industrihall. Likevel vil det være veldig nyttig om bygningskyndige ville være med å bidra med diverse arbeider i løpet av sommeren.

Representanter for Den transeuropeiske divisjon, de tre skandinaviske unionene og lekfolk som har bidratt til å virkeliggjøre visjonen bak LifeStyleTV var til stede under seremonien da de første spadestikkene ble tatt.

Pastor Victor Hulbert, leder for kommunikasjonsavdelingen i Transeuropeisk divisjon, uttrykte takknemlighet for det viktige bidraget LifeStyleTV har gitt til å kringkaste evangeliet i Skandinavia.

– Teknologien har endret seg, men budskapet er det samme. Vi må ha fokus på misjon, sa Hulbert.

Tor Tjeransen, leder for medieavdelingen i Den norske union, hintet til det lange samarbeidet med TV-kanalen i sin hilsen.

– Det har vært en glede å se LifeStyleTV vokse og det har vært en glede å være partner med dere.

Jan Gunnar Wold, leder for medieavdelingen i Den danske union, understreket at arbeidet ved LifeStyleTV ikke dreide seg om teknologi, men om mennesker.

Dan Millares, som i mange år var programleder ved LifeStyleTV, fortalte historien om en dame som var blitt lagt inn på sykehus for mange år siden. Mens hun lå på sykehuset, la hun merke til en annen dame som virket så rolig til tross for en alvorlig diagnose. Hun hadde også lagt merke til at denne damen forberedte seg til noe hun kalte sabbat. Mange år senere ble damen minnet om roen den andre damen hadde hatt. Hun lengtet etter det samme. Dermed googlet hun «kristen og sabbat». LifeStyleTV var et av treffene hun fikk. På den måten kom hun i kontakt med adventister og er i dag døpt og opptatt i menigheten.

LifeStyleTV sender adventistprogrammer 24 timer i døgnet, sju dager i uken på THOR 6-sattellitten.

Tilbake til nyhetsarkiv