Meny
Lukk

Fra Død til liv

En Påske-Zoom om kristen tro.

Noen uker før påske, hadde en liten gruppe kolleger og venner av meg en chat på Facebook om hvorfor vi adventister har så lite tradisjon for å markere påsken. Påskens begivenheter dreier seg jo om det mest sentrale i vår kristne tro, så hvorfor markerer vi ikke det tydeligere?

Lars Dorland, Vidar Hovden, Harald Solheim, René Bidstrup, Harald Giesebrecht og meg, inviterte derfor til fire påskesamlinger på ZOOM, fra Skjærtorsdag til Påskemorgen, med fokus på det som skjedde i Jerusalem den gangen.

Den første kvelden delte vi nattverd sammen, og reflekterte over hvordan Jesus med dette inviterer oss inn til en ny familie gjennom en ny pakt. Fredagen reflekterte vi over hvordan evangeliene framstiller Jesu korsfestelse som hans kroning. Jesus er en ny type konge for en ny menneskehet. På sabbaten snakket vi om hvordan det kan ha seg at dagen Gud hvilte, både etter skapelsen og forsoningen, er et sort hull i kalenderen og i vanlig påskefeiring. Sabbaten knytter jo nettopp Skaperen og Forsoneren sammen, og minner oss om at det er han som skapte oss, som også ofrer seg for å frelse oss. Søndag morgen, oppstandelsesdagen, møttes vi på morgenen for å feire og reflektere over hva Jesu seier over døden innebærer for oss her og nå og i evigheten, og hvordan den markerer begynnelsen på den nye skapelsen.

På tross av bare en snau ukes annonseringer, kun på Facebook, møttes vi mellom 60 og 100 på ZOOM hver kveld. I og med at arrangørene var både norske og danske, hadde vi et dansk-norsk fellesskap også blant deltakerne. I samtalene vi åpnet for etter våre innlegg, deltok riktig mange med berikende kommentarer og refleksjoner.

Det mest bemerkelsesverdige var hvor vanskelig det var å få avsluttet hver kveld. Selv om samtalen ble taus etter hvert, ble deltakerne hengende igjen lenge, før vi til slutt måtte stenge sendingen. Det vitner nok om behovet for å dele tanker om troen og påskebudskapet. Men sier kanskje også noe om savnet etter fellesskapet som vi kjenner på nå i pandemitiden.

Tilbake til nyhetsarkiv