Meny
Lukk
Fv.: Erton Köhler, organisasjonssekretær; Ted Wilson, GC-leder; Paul Douglas, økonomisjef.
Foto: Skjermdump

GCs pressekonferanse

Pressenkonferanse med GC-ledelsen 11. juni.

Den 11. juni stilte administrasjonen i Generalkonferensen til pressekonfersanse. Det ble stilt en rekke interesante spørsmål, men de to som er referert under videoen, med tilhørende svar, er muligens de som er mest interessante, våre egne nylig avlsuttede generalforsamlinger tatt i betraktning. De ble stilt til Ted Wilson, og besvart av ham.

Om du kan følge med på engelsk, er denne videoen tilgjengelig. Tidspunktene for de to spørsmålene nedenfor er angitt på slutten av hvert spørsmål.

 

Kan du garantere at unionsledere som ikke overholder kirkens policy, fordi deres unioner har stemt for kvinnelig ordinasjon, fortsatt får lov til å være en del av Generalkonferensens hovedstyre og få delta på årlige styremøter og på vårmøtene? 4:41

Jeg vil prøve å svare på dette ved å si at måten vi har håndtert situasjonen de siste årene, er å bringe en aktiv erkjennelse inn i hovedstyret om at de ikke har gjort det rette. Men vi har ikke utestengt dem fra styret.

Det er ikke på sin plass for meg å gi deg en slags garanti, men det vi prøver å gjøre nå er å bringe folk, akkurat som jeg har sagt, tilbake til et fokus på misjon. På de to siste styremøtene, selv om de i hovedsak har vært på zoom, var spekket med misjon, spekket med fokus, fullpakket med en integrert tilnærming til hvordan vi alle kan være en del av endetidsforkynnelsen – for enten du tror det eller ikke, så tror jeg på det.

Vi lever veldig nær tidens ende, og Jesus kommer snart. Jeg tror det virkelig. Hvis vi virkelig skal se det slik, må vi fokusere på misjon og ikke bli så opptatt av spesielle synspunkter som vil skape splittelse. Vi har gjort det vi kunne. På dette tidspunktet fokuserer vi på misjon.

Behovet for å være tro mot Skriften er udiskutabel, men når vi prøver å skape kontakt med mennesker som er annerledes enn oss, kan vi kan kommunisere med dem som sliter med identitetsproblemer, og si til alle, «vi elsker deg for den du er»? 9:35

Vel, først og fremst når vi sier respekt, forteller Bibelen oss at vi skal elske hverandre. Det betyr å elske alle. Kjærlighet betyr ikke medlemskap i Syvendedags Adventistkirken. Så vi må være veldig forsiktige med hvordan vi definerer det vi holder på med. Å akseptere en persons livsstil …, og la oss være ærlige, dette er et veldig sensitivt tema i hele verden, for den saks skyld, og det vil bare bli mer og mer framskutt …

Vi må aldri avvike fra Guds ord. Aldri. Guds ord påbyr oss å elske hverandre. I prosessen med å elske hverandre og å vise respekt, er vi også forpliktet til å dele det Ordet sier, og i prosessen med å gjøre det tror jeg at hvis folk er ærlige mot oss, vil de si: «OK, greit nok, jeg forstår hva som er grunnlaget for din forståelse av dette emnet.» Vi er uenige, men vi ønsker å ha fellesskap med dem. Vi skal aldri bortvise eller skyve bort mennesker fra vår innflytelseskrets, og det synes jeg er et viktig aspekt å huske: Vår innflytelseskrets må påvirkes av Guds Ord, ikke de sosiale temaene som til enhver tid er populære på sosiale medier eller det som er akseptert i samtiden.

Så, Bibelen må informere oss. Men Bibelen og vårt forhold til Kristus vil hjelpe oss til å elske mennesker, å vise respekt. Men i prosessen vil den hjelpe oss å vise dem hva det vil si å virkelig være en som følger Jesus. Akkurat nå aksepterer de kanskje ikke det. Det betyr ikke at vi må avvise dem. Det betyr ikke at vi da bare skal skyve dem fra oss. Det betyr at vi fortsatt kan vise dem respekt, og forhåpentligvis vil de finne en måte å forstå hva Guds ord sier. Og jeg er ikke den-, du er ikke den som skal hjelpe dem til det. Det er Den hellige ånds arbeid.

Tilbake til nyhetsarkiv