Meny
Lukk
Sara Bøhmer, på 9. trinn, vant jenteklassen med et hopp på 132 cm.
Foto: May Linda Deacon

Get over it

Det å skape mestring og et sterkt samhold i elevgruppa står helt sentralt.

Get over it, høres kanskje ut som tittelen på et selvhjelpskurs eller en skilsmissefest. I denne sammenhengen har slagordet ingenting med det å gjøre, men den årlige høydegallaen på Østmarka skole. Tidligere slagord har vært: The sky is the limit og Make jumping great again. I år ble høydehoppkonkurransen arrangert for nittende gang den 21. november. Jan Kenneth Deacon var som vanlig primus motor. Han er en av skolens gymlærere og er opptatt av å skape et godt skolemiljø. Den årlige tevlingen samler foreldre og elever til en festkveld i gymsalen med salg av mat og kaker. Tidligere elever og lærere stikker også innom arrangementet. Når han får spørsmålet, hvorfor høydehopp? Svarer han:

Adre Sayat, fra 10. trinn, vant gutteklassen med et hopp på 156 cm. Foto: May Linda Deacon.

– Da jeg startet med dette arrangementet for nesten 20 år siden, så jeg raskt at mestringen elevene opplevde da de klarte å komme seg over stanga var helt enorm. Både det å skape denne mestringen hos hver enkelt elev og å skape et sterkt samhold i elevgruppa gjennom at de heier på hverandre, står helt sentralt hver gang høydegallaen arrangeres. Vi fokuserer på deltakelse, så her er det rom for alle uansett hvor høyt man hopper. Det viktigste er at elevene har det gøy og at hele skolefamilien kan samles om noe positivt i gymsalen.

Etter hvert som elevene hopper høyere og høyere stiger spenningen og stemningen. Fordi hopperne skal konsentrere seg veksler det mellom stillhet og høylytt applaus og oppmuntringsrop. Foreldre og lærere filmer og tar bilder. På slutten av konkurransen står det bare to igjen. Spenningen er til å ta og føle på når de gjør sine siste hopp. I år vant Adre Sayat, fra 10. trinn, gutteklassen med et hopp på 156 cm. Sara Bøhmer, på 9. trinn, vant jenteklassen med et hopp på 132 cm.

Jan Kenneth Deacon er godt fornøyd med elevenes innsats og årets arrangement og har allerede begynt å tenke på den tjuende konkurransen i 2020.

Tilbake til nyhetsarkiv