Lukk
Alle heltehistorier forteller den samme grunnleggende beretningen der de gode heltene bare er sterkere, og bruker mer makt enn skurkene, fortalte Ty Gibson.
Foto: Tor Tjeransen/ADAMS

Gi kraft til reformasjonen

Makt er ikke sterk før den viser seg i ekte oppofrende kjærlighet.

I sitt åpningsseminar på Sundvollen hotell den 2. november kunngjorde Ty Gibson, grunnlegger av «Arise Seminar», at superheltene sammen med alle andre helter gjennom historien har tapt.

Alle heltehistorier forteller den samme grunnleggende beretningen. De gode heltene er ikke bedre mennesker enn de onde menneskene. De er bare sterkere, bruker mer makt, er lurere…, har kort fortalt evnet å benytte vold mer effektivt enn skurkene.

Da Jesus kom til verden benyttet han en type makt i kampen mot Satan som inntil da var ukjent blant menneskene. «Men Jesus kalte dem til seg og sa: «Dere vet at folkenes fyrster er herrer over dem, og de mektige menn hersker over dem med makt. Slik er det ikke blant dere. Den som vil være stor blant dere, skal være de andres tjener, og den som vil være den fremste blant dere, skal være de andres trell. Slik er heller ikke Menneskesønnen kommet for å la seg tjene, men for selv å tjene og gi sitt liv som løsepenge for mange» (Matteus 20:25-28).

Den type makt han brukte heter «ikke-gjengjeld-ondt-med-ondt». Vi kjenner den bedre som kjærlighet, men da ikke den sukkersøte, rosenrøde, sentimentale utgaven. Hans makt bestod i å tillate maktene og myndighetene å utsette ham for all den vold de kunne skape, uten at det ødela eller forstyrret hans selvoppofrende tjenersinn. Da Jesus ga alt på korset, evnet han det ingen voldsmetode klarte, nemlig å fylle mennesker med frivillig lojalitet og vennskap til ham.

Den samme makten anbefaler han til sine etterkommere. «Den som vil være den fremste blant dere, skal være de andres trell» (Matteus 20:27). Den makt korset gir, er motoren i den kristne kjærlighetsrevolusjonen, fordi frivillig tjenervilje og offervilje for andre gir mennesker det rom de trenger for å gi sin lojalitet og vennskap helt frivillig og av eget hjertelag.

Tilbake til nyhetsarkiv