Meny
Lukk
Den internasjonale kvinnedagen ble markert under avdelingslederkonferansen Adventistkirken arrangerte i Montenegro 6.-9. mars 2023.
Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0).

Gjør ikke forskjell på folk

Da ledere for Adventistkirkens nasjonale administrasjoner innenfor det Trans-Europeiske området (TED) møttes til avdelingslederkonferanse i Montenegro denne uken, falt møtene sammen med den internasjonale kvinnedagen 8. mars.

Et av slagordene i årets feiring var «Embrace Equity». På norsk blir det bokstavelig oversatt «Omfavn Rettferdighet». Men det ligger en dobbelthet i det engelske «embrace» som gjør at det nok er bedre å oversette slagordet med «Velg Rettferdighet».

Poenget på kvinnedagen er at folk har forskjellig utgangspunkt i livet. Derfor krever ekte inkludering rettferdig handling, ved å anerkjenne den unike reisen og omstendighetene til hver person og sørge for ressursene og mulighetene som trengs for å nå et likeverdig resultat, står det på hjemmesiden til Den internasjonale kvinnedagen.

I et videoklipp filmet under lederkonferansen i Montenegro, forteller Karen Holford, leder for Kvinneforum i Trans-Europeisk Divisjon, om grunnen til at det er viktig for kristne å behandle alle med rettferdighet. Hun bruker en tanke fra Jakobs brev:

«Mine søsken! Dere kan ikke tro på vår Herre Jesus Kristus, herlighetens Herre, og samtidig gjøre forskjell på folk» (Jakob 2:1). Den viktigste grunnen til ikke å gjøre forskjell på folk er eksempelet Gud gir oss: «For Gud gjør ikke forskjell på folk» (Romerne 2:11).

Holford synes det var inspirerende å møte andre kvinner i lederskap.

– Det er veldig oppmuntrende å se så mange kvinner i lederskap her på konferansen. Det er så mange ting vi kan gjøre sammen som kvinner, og det er godt å komme sammen for å dele disse ideene, sa hun.

– Jeg vet at kvinner kan gjøre en stor forskjell i lokalsamfunnene deres ved å nå ut til de som sliter og være rollemodeller for unge mennesker, la Holford til.

Se for deg en likestilt verden. En verden fri for fordommer, stereotypier og diskriminering. En verden som er mangfoldig, rettferdig og inkluderende. En verden der forskjeller blir verdsatt og feiret. Sammen kan vi skape kvinners likestilling.

Å sørge for rettferdighet for alle er en oppgave der vi alle må gjøre vårt for å oppnå målsettingen. Da må vi ikke bare snakke om det. Vi må tenke det. Ville det. Gjøre det. «For Gud gjør ikke forskjell på folk» (Romerne 2:11).

Sammen er vi med å skape en bedre verden for alle. Sammen kan vi omfavne rettferdigheten. #EmbraceEquity.

Artikkelen ble først publisert på websiden til Trans-Europeisk Divisjon (TED).

Tilbake til nyhetsarkiv