Meny
Lukk
Arne Lerøy (t.h.) hadde en lang prat med Torbjørn Fors og fortalte om gode møter med adventister.
Foto: Tor Tjeransen/ADAMS

God respons på Arendalsuka

Syvendedags Adventistkirken har vært tydelig til stede på Arendalsuka.

Syvendedags Adventistkirken har fått god oppmerksomhet om kirkens arbeid gjennom standen vi har hatt på Arendalsuka. ADRA, sunn livsstil og Norsk Bibelinstitutt er de tre grenene av kirkens arbeid som har blitt vektlagt på standen.

Det er åttende gang Arendalsuka arrangeres, og det er tredje året Adventistkirken deltar på festivalen. Arrangementet skilter med å være «Norges største politiske møteplass» og har tatt mål av seg til å styrke demokratiet.

Under Arendalsuka fylles sentrumsgatene av over 200 stands for organisasjoner som spenner fra Kirkens Bymisjon til Norsk forening for fjellsprengningsteknikk. Om lag 80 000 mennesker kommer til sentrum i løpet av uken og blir informert om organisasjonenes arbeid både gjennom det som skjer på de forskjellige stands og på 1 258 små og store arrangementer der aktuelle samfunnsspørsmål blir belyst.

I tillegg til å være et sted for å profilere organisasjonenes arbeid, er Arendalsuka en fantastisk arena for å møte topp-politikere i uformelle former. Som møteplass for å knytte nye kontakter, er Arendalsuka unik.

På Adventistkirkens stand fikk publikum tilbud om smaksprøver på vegetarisk mat. Både unge og eldre kom bort til standen for å smake på nøtteboller med tomatsaus, som stod på «menyen» onsdag. Tre tenåringsjenter smakte og tenkte litt da de fikk spørsmålet:

– Hvordan er smaken, på en skala fra null til seks?

– Fem, eller fem pluss, svarte jentene. Så fikk de med seg et nummer av Sunnhetsbladet.

En kokk som jobber i Nordsjøen ønsket seg mere «piff» i smaken. En annen «proff» foreslo å jekke opp smaken litt med sitron, men de aller fleste likte smaken på maten som er god både for magen og miljøet.

– Det er så nyttig å være her, og det er så enkelt å komme i kontakt med folk, sier Svanhild Stølen, redaktør av Sunnhetsbladet. Hun hadde mange gode samtaler med folk som ville vite mer om den vegetariske maten og vite mer om Adventistkirkens arbeid.

– Vi må være der folk er, sier hun.

Torbjørn Fors, forstander i Arendal menighet, har tatt seg fri fra sin fysioterapeutpraksis for å stå på stand i byen. Han er begeistret for muligheten til å synliggjøre menigheten.

– Det er festlig å stå her, for folk er jo innstilt på å treffe noen å snakke med, sier han.

Arne Lerøy er en av dem som stanset opp ved Adventistkirkens stand og fikk en god samtale med Fors. Lerøy er full av lovord over livsstilsveiledningen han i sin tid fikk av adventister på Jeløy Kurbad.

– Der lærte jeg sunt kosthold og å ta vare på helsen, forteller han.

Gunnar Holanger har vært medlem i Adventistkirken i Arendal nesten hele livet. Han bruker også tid på å stå på stand. Dessuten rusler han rundt til andre utstillere og får fortelle litt om det Adventistkirken holder på med når han møter folk der.

På standen til Partiet De Kristne traff vi Torbjørn Hørte. Han er tredjekandidat på partiets liste for Arendal ved kommunevalget. Han skryter av programmene til Hope Channel.

– De bibelstudieprogrammene dere lager, er knallbra. Dere leser bibelteksten og oppfordrer folk til å lese Bibelen selv. Jeg liker at dere gir seerne en oppfordring til å lese selv, sier Hørte.

Flere andre som kom til standen, var også begeistret for TV-programmene fra Hope Channel. En nevnte serien om Martin Luther, og fortalte at han var blitt velsignet av den.

Til Arendalsuka hadde Syvendedags Adventistkirken skaffet messetelt med trykk på alle veggene, slik at forskjellige sider ved våre aktiviteter og tilbud kan profileres. Disse to teltene kan lokale menigheter låne for bruk på lokale messer.

Tilbake til nyhetsarkiv