Meny
Lukk
Noahs ark i ekte papp.
Foto: Camilla Gustafsson

Godt med smårotete bord

Samvær og hobbyglede i Lofoten.

Under pandemien har mye vært stille. Flere steder i landet har samfunnet vært nedstengt i flere måneder. Selv her i Lofoten har det til tider vært flere hundretalls mennesker innesperret i karantene. Folk har ikke kunnet treffe hverandre på vanlig måte på veldig lenge. Men det er en gruppe som skiller seg fra resten av denne tause mengden, fordi de har lettere kunnet møtes: Barn og ungdom.

Ca. annenhver mandag denne våren, har kjelleren i Adventistkirken på Leknes i Lofoten vært preget av lyden av hender som rasler i en bøtte perler, lukten av modelleire og synet av pappesker som blir klipt. Bibel-lag, med andre ord. På Bibel-lag møtes barna og tenåringene i menigheten og leser en bibelhistorie, for så å lage noe som passer til fortellingen. På den måten får man lære om Bibelen både gjennom det man hører, gjør og noen ganger sier. Blant vårens ferdige kunstverk finner man Noahs ark (i ekte papp), mennesker lagd av trolldeig og en animasjonsfilm. Etterhvert som sommeren krøp nærmere og nærmere, beveget Bibel-laget seg ut og lagde tårnet i Babel av stein og dramatiserte Jona i fiskemagen.

Mange tirsdager dette vårhalvåret har det også vært lys i disse kjellervinduene. Hobbyprat er et tilbud for de unge voksne i menigheten. Folk har tatt med seg strikketøyet sitt, papirbrettesakene sine, ja til og med 3D-printer-programmet sitt på PC. De har puslet med hvert sitt prosjekt, samtidig som de har samtalt, drukket te og fått åndelig input.

I en ellers så stengt verden har det vært godt å se smårotete bord, høre barnelatter og summingen av stemmer. I tillegg til Bibel-lag og Hobbyprat, har ungdomslaget kunnet dra på spontane turer og deltatt på nasjonal Tenåringshelg via ZOOM. Mindre strenge regler for barn og unge under pandemien har virkelig vært en velsignelse for Adventistkirken i Lofoten, og vi gleder oss over å kunne dele troen, håpet og freden med de yngre generasjonene.

Tilbake til nyhetsarkiv