Meny
Lukk
Gubbeklubben i Moss er en flott gjeng engasjerte mannfolk. De tar virkelig «Alle engasjert-kampanjen» på alvor.

Gubbeklubben i Moss

Gamle gubber gleder seg selv og andre med nyttig arbeid.

Det spøkes med at det er først når man blir pensjonist at man får det virkelig travelt. I så fall har en gjeng glade pensjonister fra menigheten i Moss fått det enda travlere. Det begynte for et par år siden. Den aldri hvilende Carsten Jørgensen, også kjent som en av stifterne av den nye bruktbutikken HappyHand i Moss, var pådriver.

– Carsten, hva er formålet til Gubbeklubben?

– Vi gjør store og små jobber, helst for folk som trenger en håndsrekning. Men vi gjør også praktiske jobber for kirken og for menighetsskolen. Jeg tror trygt vi kan si at vi har spart menigheten for rundt et par hundre tusen kroner, forteller Carsten.

– Gubbeklubben har 15 medlemmer og en og annen aspirant, og vi samles når jobber skal gjøres. Typisk er at jobben begynner klokken ni om formiddagen, og vi holder sjelden på mer enn to-tre timer hver gang.

– Når vi er mange, er det helt utrolig hvor mye vi får gjort på kort tid, samtidig som vi kan ha det gøy sammen, sier Carsten.

Det er Ole Kjær enig i.

– Jeg setter stor pris på det gode samarbeidet vi har, og at vi blir så godt kjent med de andre i klubben, sier han.

Øivind Berger, den yngste av de pensjonerte, er glad for fellesskapet og føler seg godt ivaretatt. Det har han tatt konsekvensen av. Tidligere bodde han et stykke vei fra Moss.

– Det er gubbeklubbens skyld at jeg og kona nylig har flyttet til Moss og fått et nytt nettverk her, og det har trigget oss til et mye mer aktivt kirkeliv.

Her er eksempler på noen av gubbeklubbens utførte oppdrag: Felling av trær og hogging av ved for eldre enslig dame, opplessing av trailer med klær på oppdrag fra Romaniahjelpen, maling av hus innvendig og utvendig, fjerning av gammel takstein på menighetsskolen, forskjønnelse og rydding og beplanting av området rundt kirken, og mange, mange andre jobber. Det aller meste gjøres gratis, men det hender at gubbene utfører et og annet betalt oppdrag for private, men da for å videreføre betalingen rett til menighetskassa.

Gubbeklubben har også sans for å hygge seg litt. De har et par sosiale utflukter i året, som f.eks. til gamlebyen i Fredrikstad og modelljernbaneanlegget der, og seiltur på Oslofjorden på vårparten. Vi snakker om skikkelige gutteturer.

Og ikke minst viktig: Det betyr mye at gubbene deler en felles tro. Denne troen får virkelig mening i felleskapet og i interaksjon mellom hverandre. Gamle gubber kan sitte alene hver for seg og gruble over livet. Eller de kan komme sammen og glede seg selv og andre med noe nyttig og meningsfullt.

Tilbake til nyhetsarkiv