Meny
Lukk
Foto: Hope Channel Norge

Gud som far

Min tro på Gud som far har blitt mer virkelig for meg det siste året.

Menigheter som vil vise videoen i kirken, kan finne filene her.

Det var min yngste datters 18 års dag denne uken. I det vi feiret hjemme med pizza og is, ble jeg minnet om hvilket privilegium det er å være en far. Å få lov å være en stor del av et barns liv, og elske det barnet, beskytte barnet. Å kunne se at barnet vokser, utvikler seg og begynner å ta egne valg.

I Galaterne 4 blir vi minnet om at vi er Guds barn, at Jesus, Guds Sønn, har kjøpt oss fri. Vi er ikke lenger slaver, men sønner og døtre – «arvinger, innsatt av Gud».

Når jeg tenker på Gud som far, tenker jeg på en som har kontroll, som ser mer enn jeg ser, som veileder, men tvinger ikke, en som jeg kan stole på, som er trofast, som alltid er der. En jeg kan ha full tillitt til.

Min tro på Gud som far har blitt mer virkelig for meg det siste året. Når vi er usikre og fortviler, er det godt å oppleve å ha en far vi kan lene oss på og overlate det ukjente til.

Denne uke har jeg vært med på møtene i generalkonferansen, via zoom. Sist vi var samlet, i oktober, var våre ledere der borte i Washington DC veldig spent på hvordan alt ville gå med kirken, og spesielt økonomien, i 2020. Men denne uken kunne de rapportere til oss at budsjettet har gått i balanse. Ja, det er gjennomført en del innstramninger som har spart 15 millioner dollar, men de kunne også rapportere stor giverglede og trofasthet blant våre medlemmer verden over.

Jeg ble minnet om, en gang til, at vi ikke har noe å frykte når vi husker på hvordan Gud har ledet oss. Gud er vår far. Han forlater oss ikke.

Synes du det er vanskelig å oppleve Gud som far? Hør på dette fra Galaterne 4:6 «Fordi dere er barn, har Gud sendt sin Sønns Ånd inn i våre hjerter, og Ånden roper: ‘Abba, Far!’».  Er ikke Gud god! Til og med når vi ikke makter det selv, har Gud lovet at han vil hjelpe oss å leve som hans barn gjennom hans Ånd.

Kjære far, send din Sønns Ånd inn i hjertene våre, slik at vi, dine barn, kan rope ut «Abba, Far!». Amen.

Fra alle her på unionskontoret, ønsker vi dere en god sabbat.

Tilbake til nyhetsarkiv