Lukk
Gurihytta, den tidligere personalhytta for ansatte ved Kurbadet i Oslo, er solgt.

Gurihytta solgt

I midten av oktober solgte Adventistkirken Gurihytta.

Den lille hytta på 41 kvm på en 3,3 mål stor tomt ved vannet Ørfiske i Maridalen, ble kjøpt i 1937 og i mange år benyttet som personalhytte for ansatte ved Kurbadet i Oslo. Midt på 2000-tallet ble det gjort en del for å restaurere hytta, som bar preg av at den ikke hadde hatt nødvendig vedlikehold på mange år.

Alf Olaf Søreide tok seg av hytta i den tiden og oppmuntret ungdomslaget til å bruke den. Dessverre har ikke hytta vært i mye bruk de senere årene. Uten vann og strøm i hytta velger folk gjerne en hytte med bedre bekvemmeligheter.

Det var svært stor interesse for hytta da Adventistkirken la den ut for salg, og eiendomsmegleren fryktet den rene folkevandringen opp til den vakre plassen på visningsdagene. Det kom mange på visningene, men ikke så mange som man kunne fått inntrykk av gjennom oppslag i lokale media. Men oppslagene ga i alle fall stor oppmerksomhet rundt salget.

Da hytta ble lagt ut for salg, var prisantydningen på kr 3,5 millioner. Økonomisjef i Den norske union, Jóhann E. Jóhannsson er svært godt fornøyd med å få kr 3,9 millioner for eiendommen.

Det er ennå ikke bestemt hva pengene fra salget skal brukes til.

Tilbake til nyhetsarkiv