Meny
Lukk
I første rekke fra venstre, ordfører Hanne Tollerud, fagansvarlig for Krisesenteret Irene Lillejord, daglig leder for Krisesenteret Arna Beate Hansen; og May-Brit og Carsten Jørgensen fra Happy Hand. De øvrige er folk som jobber for HappyHand som var til stede under utdelingen.
Foto: Yngvar Børresen/ADAMS.

HappyHand gir femti tusen til krisesenter

HappyHand lovet kr. 30.000 til Krisesenteret i Moss. De fikk 50.000.

Hver måned deler gjenbruksbutikken HappyHand i Moss ut overskuddet av salget til veldedige formål i inn og utland. Butikken drives på frivillig basis av Adventistskirken i Moss.

For juni måned gikk overskuddet til Krisesenteret i Moss. Representanter fra senteret kom for å motta kr. 30.000, som de hadde fått løfte om for noen uker siden. Men rett før utdelingen i gårdsrommet utenfor butikklokalene, tok butikksjefene Carsten Jørgensen og Pia Nielsen ordet, og fortalte til stor jubel at salget hadde gått mye bedre enn forventet. Beløpet var hevet til hele 50.000. HappyHands regnskapsfører Øivind Berger delte ut det symbolske gavekortet til daglig leder Arna Beate Hansen og fagansvarlig Irene Lillejord.

Hansen og Lillejord takket hjerteligst for gaven, og sistnevnte kunne med latter i stemmen fortelle at de første 30.000 allerede var brukt opp: – Vi har sendt noen familier på en helt vanlig ferie til Hunderfossen familieparker. Det er mødre med barn som har fått to dagers avbrekk fra Krisesenteret. På grunn av brutte forhold har de store økonomiske utfordringer foran seg, uten muligheter til å reise litt bort for å ha det litt hyggelig som familie. Pengene går uavkortet til barna.

Hun fortalte også om andre formål pengene vil bli brukt til, og at de nå kan planlegge ting for beboerne som de før ikke hadde økonomi til.

Ordfører for Moss og Rygge, Hanne Tollerud, tok fram superlativene. – Jeg var her ved utdelingen av det første månedlige overskuddet som gikk til Varmestua i Moss, og var positivt overrasket allerede den gangen over det som skjer her. Og når jeg nå kommer hit i dag, ser jeg at dette er blitt en oase, med musikk og folk, og det er nesten som et shoppingsenter. Dette er en viktig arena for mange mennesker.

Deretter roste hun innsatsen, idealismen og frivilligheten fra alle som driver HappyHand, og hva dette betyr for mottakerne av overskuddene. – Dere gir tilbake både til kommunale virksomheter og til lag og foreninger som utgjør en forskjell i folks liv. Kan det bli noe bedre? Applaus!

Applausen uteble ikke!

Neste overskudd blir delt ut i august. – Da går pengene til Adventistkirkens språkskole for innvandrere og andre som gjerne vil lære seg bedre norsk, og til ADRA’s årlige hjelpeaksjon, forteller Pia Nielsen i HappyHand.

Tilbake til nyhetsarkiv