Lukk
Du finner HappyHands-butikken i disse lokalene i Skoggata 2 i Moss.

HappyHand gjenbruksbutikk starter i Moss

Dette er mer enn en brukthandel.

– Det beste med HappyHand er at vi får flyttet kirken vår rett inn i sentrum av byen, sier Carsten Jørgensen, en av initiativtakerne til nystiftede HappyHand i Moss.

Mange entusiaster fra menigheten, samt representanter fra Adventistkirkens norske union og Østnorsk distrikt, var møtt opp til stiftelsesmøtet tirsdag 15. oktober. HappyHand er en bruktbutikk etter dansk mønster som Adventistkirken allerede har drevet noen år i København, Aalborg og Ikast. Tidligere i år inviterte Pia Nielsen og Carsten Jørgensen stifterne av butikken i København, for å fortelle menigheten i Moss om prosjektet deres. Menighetsmedlemmene her hjemme tente på ideen, og det gjorde også enkelte medlemmer fra menighetene i Fredrikstad og Sarpsborg, som også ønsker å være med på prosjektet.

Dermed ble forarbeid satt i gang som inkluderte leting etter egnet og rimelig butikklokale sentralt i Moss, samtaler med Adventistkirkens Union og Distrikt om økonomisk sikkerhet og mental støtte, og altså stiftelsesmøtet midt i oktober. Foreningen HappyHand har to medlemmer, Moss menighet og Østnorsk distrikt.

Inspirasjon fra Danmark
Erfaringene de har gjort seg i Danmark med konseptet er meget gode. Det må sies at HappyHand er en gjenbruksbutikk med stil. Når man kommer inn i en HappyHand butikk ser man ikke en masse rot og støv og mest mulig stablet inn på minst mulig plass. Her henger klesplagg pent og ryddig, vasket og strøket, på egne skikkelige stativer, alle merket med butikkens prislapp med egen logo. I et hjørne kan man sette seg ned og få en kopp varm drikke og et lite rundstykke. Dette er et møtested for mennesker der det skal være rom for langt mer enn brukthandel. Det vil komme tydelig fram at butikken er en filial av Adventistkirken i Moss. HappyHand vil være et naturlig sted for pastoren og hjelperne i butikken til å ha samtaler av åndelig betydning med folk som stikker innom, på deres egne premisser.

På hjemmesiden til HappyHand i Danmark leser vi følgende: «HappyHand er en non-profitt organisasjon som arbeider for å gjøre livet bedre for trengende mennesker. Pengene vi samler inn i våre gjenbruksbutikker gis til veldedige prosjekter i U-land og hjemme ….»

Samarbeid med ADRA
Pia Nielsen, som er den andre av de to initiativtakerne, og som lenge har ønsket å starte en avdeling av HappyHand i Moss, er tydelig på at de ønsker å samarbeide med ADRA Norge.

– I vedtektene som ble spikret nå på stiftelsesmøtet står det blant annet at vi ønsker å samarbeide med ADRA Norge.

Hun forteller også at gjenbruk av klær og andre ting synes å bli mer og mer vanlig i vår klima- og miljøbevisste tid.

Engasjerer mange
– HappyHand, gir oss en anledning til å treffe veldig mange mennesker som vi nå har en mulighet å gi en håndsrekning i hverdagen.

Fra menigheten har det meldt seg en rekke personer som gjerne vil være med å drifte butikken. Det kan ikke legges skjul på at å drive butikk krever stor innsats. Noen av medhjelperne kommer også fra den etter hvert kjente Gubbeklubben i Moss, som består av pensjonerte «gubber» som ønsker å gjøre en innsats for lokalmiljøet og menigheten. Mange fra Gubbeklubben var med da lokalene allerede mandagen etter stiftelsesmøtet skulle pusses opp før innredningen kunne begynne å komme på plass.

Pia og Carsten forteller om velvilje fra svært mange mennesker som ønsker å være med på prosjektet.

– Vi tar sikte på oppstart i slutten av november. Da braker det løs i de flotte lokalene på cirka 300 kvadratmeter.

– Vi har plass til mange varer, og vi ønsker en stadig strøm av bruktvarer til butikken.

Carsten understreker sterkt at de vil gjerne at menighetene våre rundt i landet kan opprette satellittlagre for HappyHand i Moss.

– Ring oss gjerne hvis du har ting og ideer å bidra med! Nummeret mitt er 906 70 776.

Tilbake til nyhetsarkiv