Meny
Lukk
Foto: The Sunshine Project

HappyHand i Moss støtter indisk barneprosjekt

The Sunshine Project.

Mange av barna som kommer til oss må lære hvordan de skal bruke en tannbørste, sier Kuku Arora, skredderen som sammen med sin kone Priti stiftet The Sunshine Poject. Prosjektet startet få år etter tusenårsskiftet ved at Kuku og kona ikke klarte å ignorere en liten tiggerjente som manglet en hånd. Snart kom flere andre barn til, med bedende øyne. I dag får mer enn 260 barn oppdragelse og utdannelse takket være prosjektet. Over 70 av de som har fullført programmet har fått seg høyere utdannelse, og har hjulpet både seg selv og foreldre ut av nøden og fattigdommen. Kuku forteller at han får stadig meldinger på mobilen sin der de forteller om viktige begivenheter som for eksempel innflytting i ny leilighet, at de har fått seg jobb, eller skal gifte seg.

Den 24. august hvert år kommer både utskrevne og nåværende elever sammen til en kjempestor bursdagsfeiring. Det har seg nemlig slik at mange av barna ikke vet hva som er deres egen fødselsdato, men for å få barna registrert hos myndighetene må de ha en fødselsdato. Da har Kuku ganske enkelt valgt 24. august for alle sammen, som er datoen for hans egen sønns bursdag.

Medarbeidere i HappyHand i Moss har besøkt The Sunshine Project i New Delhi i India. De snakket med Kuku og møtte lærere og hundrevis av barn i lokalene som huser både skredderverksted og klasserom. Overskuddet av salget i april går til The Sunshine Project. Se videoen fra besøket!

Tilbake til nyhetsarkiv