Meny
Lukk
Foto: Jóhann E. Jóhannsson/ADAMS

HappyHand-øvelsen

Øvelsen er sunn for både kropp og sjel.

Som mange har fått med seg, åpnet bruktbutikken HappyHand i Moss i begynnelsen av desember. Spesielt i menigheten i Moss har spenningen vært stor: Hvordan vil det gå når vi kommer i gang?

– Det går over forventningene, forteller Pia Nielsen. De 14 første dagene ga en omsetning på hele kr 65 000. Det ligger absolutt an til at vi kommer til å få overskudd som vil gå til forskjellig hjelpearbeid hjemme og ute.

– Ikke minst opplever vi mange gode samtaler. Alle leser jo de store bokstavene på butikkvinduet: Adventistkirkens bruktbutikk, sier Pia.

Menigheten har virkelig fått hendene fulle. Noen står i butikken, andre henter varer, rydder, vasker og stryker klær, og mange gjør andre oppgaver.

– Det merkes at varer selges unna, og vi er derfor helt avhengige av stadig å få inn nye ting, spesielt klær, sier Carsten Jørgensen.

– Vi har foreløpig opprettet oppsamlingssteder med kontaktpersoner i seks forskjellige menigheter. Disse personene kan kontaktes for avtale om henting og levering. (Nederst i artikkelen står listen over menigheter med kontaktpersoner og telefonnummer.)

– Vi ber om hjelp fra våre medlemmer til å gi oss brukttøy og andre salgsvarer. Vi vil gjerne be alle i våre menigheter om å bringe varer til disse stedene, eller dirkete til butikken i Moss.

– Fra Berit Elkjær i HappyHand i Danmark har vi fått en god oppskrift på hvordan vi stadig kan få inn en strøm med varer. Oppskriften heter HappyHand-øvelsen og er sunn både for kropp og sjel, sier Carsten videre.

  • Still deg opp rak i ryggen, stående, etter tur, foran klesskapet ditt, skuffene dine, inngangen til boden eller loftet. Dette er den beste posisjonen for denne øvelsen. Rekkefølgen er likegyldig.
  • Ta et fast grep i skapdøren, skuffen, bod- eller loftsdøra. Gå ned i knestående når nødvendig. Bevegelsene bør være kontrollerte og bestemte. Vurder samtidig om du har gjort bruk av alt du ser foran deg det siste året.
  • Hvis plagget eller gjenstanden ikke har vært i bruk de siste 12 måneder, spenner du musklene og løfter den opp og svinger den målbevisst over i en pose eller eske som det står HappyHand på.
  • Den merkede beholderen fraktes til kirken, løftes inn og plasseres på anvist plass. (Noen vil da sørge for at innholdet blir fraktet videre til HappyHand-butikken i Moss.)
  • Øvelsen gir glede i hjertet og et lettet sinn til alle som utfører den, og glede til alle som mottar resultatet av øvelsen din. Øvelsen gagner derfor ikke bare deg selv, men mange andre, f.eks. hjemløse og ensomme i Norge og fattige i den tredje verden.
  • For best effekt bør øvelsen utføres jevnlig gjennom året.

Carsten understreker at HappyHand gjerne vil opprette flere oppsamlingssteder andre steder i landet enn de som allerede er på listen.

– Har du lyst og anledning til å være med i dette inspirerende menighetsprosjektet, så ta gjerne kontakt med meg, sier Carsten Jørgensen.

– Nummeret mitt er 906 70 776. Og kom gjerne selv på besøk. Og hvis du har lyst, kan du få hjelpe til og selv oppleve på kroppen både atmosfæren og gleden dette arbeidet gir. (Adressen er Skoggata 2, 1530 Moss.)

– Sist med ikke minst: Vi er avhengige av dine bønner, for vi ser på butikken som Guds prosjekt, legger Carsten til.

Oppsamlingssteder og kontaktpersoner for HappyHand:

Mjøndalen: Ulf Korsmo, tlf.: 410 19 970

Lillehammer: Rita Myrdal, tlf.: 452 90 871

Oslo: Benedicte Wiik, tlf.: 993 82 189

Sandefjord: Ellen Lenmo, tlf.: 971 67 789

Tyrifjord: Solveig Krusholm, tlf.: 902 17 434

Tønsberg: Nina Grønbech, tlf.: 900 85 412

Tilbake til nyhetsarkiv