Lukk
Harald Giesebrechts generelle visjon er å gjøre mennesker begeistret for Jesus.
Foto: Tor Tjeransen/ADAMS.

Harald Giesebrecht gleder seg til nye oppgaver i ungdomsavdelingen

Målet er å gjøre andre begeistret for Jesus.

Da Giesebrechts ansettelse i Adventistkirkens ungdomsavdelingen ble kunngjort forrige uke, skapte det entusiasme. Alt fra gratulasjoner til gledesutbrudd dukket opp på facebook-siden.

– Gratulerer og Gud velsigne deg!!!

– Jeg tror du har meget at bidrage med i arbejdet med og for kirkens unge.

– Gratulerer til ungene, ungdommene og familiene som får deg med!

… For å nevne et par meldinger …

Giesebrecht kommer fra stillingen som pastor for Cornelius og studieinspektør ved Norsk Bibelinstitutt (NBI), hvor han har brukt de siste 17 årene på å framheve Jesus og lede andre til ham. Han har en formidabel evne til å formidle Jesus og til å gjøre troen relevant og begripelig i 2017, og mange som har blitt berørt av hans dyptpløyende og personlige prekener ser det positive i at han nå skal bruke denne energien på å lede kirkens unge til Kristus og personlig gudstro.

Hvordan den nye arbeidsdagen kommer til å se ut og nøyaktig hvilke oppgaver han skal ta fatt på, mener Giesebrecht det er litt tidlig å si noe konkret om. Da både han og avdelingens påtroppende leder, Gry Beate Marley, er nytilsatte, må Marley få anledning til å definere eksisterende behov og tilgjengelige ressurser før samarbeidet finjusteres. Giesebrecht har ikke hastverk med dette, og er komfortabel med at teamet trenger å tilpasse seg hverandre.

– Gry og Victor har gjort en så fantastisk jobb de siste årene at bare det å følge opp er en visjon i seg selv.

Giesebrecht er allerede godt kjent med sine nye kollegaer. Han har «i alle år» vært tilstede på camps og skoleleirer, og vet at kjemien er god. Det at han nå trer inn i en ny stilling endrer ikke på hans grunnholdning i livet eller hans tilnærming til sitt kall.

– Min generelle visjon er å gjøre mennesker begeistret for Jesus. Dette tar jeg også med meg inn i ungdomsarbeidet.

Selvsagt. Den tyngde og ro Giesebrecht legger i uttalelsen viser at hans egne verdivalg er så grundig forankret at nye omstendigheter og stillingsbenevnelser bare er nye muligheter til å føre mennesker til Jesus. Denne gangen gjelder det menighetens barn og unge.

Tilbake til nyhetsarkiv