Meny
Lukk
Foto: Asun Olivan

Helen and Mike Pearson hedret

Charles E. Weniger-prisen deles ut til fire kandidater hvert år.

Helen og Mike Pearson ble den 20. februar, hver for seg hedret med Charles E. Weniger-prisen i en online seremoni fra Loma Linda Universitetet. Prisen deles ut hvert år til adventistlærere, leger, kulturpersoner og andre som har utmerket seg ved sin evne til å inspirere og motivere til fremragende innsats og kompetanse. Det deles også ut stipender til studenter ved en rekke av Adventistkirkens høyskoler som har utmerket seg akademisk og i engasjement i menighet og samfunn.

Helen og Mike Pearson er godt kjent i Norge gjennom sitt lange virke ved Newbold College i England. Mange har hatt dem som lærere der, men de har også besøkt landet vårt som talere og lærere ved ulike konferanser en rekke ganger.

Helen Pearson, har i tillegg til å ha vært engelsklærer, hatt en rekke andre kommunikasjons- og lederoppgaver ved Newbold College. Hun utviklet tidlig en særlig evne til å kommunisere skriftlig, og ble som skribent og foredragsholder en viktig stemme for kvinners rolle og likestilling i Adventistkirken. Det er ikke minst for den delen av sitt virke, hun mottok Weniger-prisen.

Mike Pearson, har vært lærer og administrator ved Newbold College i over 40 år. Han er særlig kjent for sin undervisning i etikk, filosofi og åndelig liv og har alltid utfordret sine studenter til selvstendig tenkning og ydmyk tjeneste for andre. Han var aldri tilfreds med enkle svar og ferdigtenkte løsninger og søkte alltid etter noe dypere og fastere, både i forhold til de store etiske utfordringene i livet, men også i det åndelige livet. Gjennom sin undervisning og engasjement eksemplifiserte han sin tro, og var åpen og ærlig om sine egne kamper på en måte som inspirerte mange av oss som hadde ham som lærer. Både Helen og Mike har dessuten alltid vært sterkt engasjert i menigheten og lokalsamfunnet ved Newbold.

I tillegg til Pearsons, ble også revmatolog Ed Krick og lærer Edna Maye Loveless hedret i årets prisutdeling.

Om prisen: Charles E. Weniger var en høyt ansett professor på flere av Adventistkirkens høyere utdanningsinstitusjoner og universiteter. Han var kjent som en dyktig pedagog og taler, og opptatt av å inspirere sine studenter til forpliktelse og karakterstyrke i sine personlige liv og i sitt profesjonelle virke. Weniger døde i 1964, og prisen ble etablert av noen av hans kolleger i 1974. Den deles ut til fire kandidater hvert år. Samtidig utdeles det stipender til 13 studenter ved kirkens skoler, som på tilsvarende vis har utmerket seg med fremragende innsats på skole og i menighet.

Tilbake til nyhetsarkiv