Meny
Lukk
Hensikten med bibelspørrespillet Heroes II er å forsøke å engasjere mange av verdens tre milliarder «gamere» med historiene til bibelske personer. Spillet lanseres 25. mars.
Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0).

Hope Channel lanserer bibelspill

Ønsker å nå spillinteresserte med Bibelens budskap.

Den 25. mars lanserer Hope Channel International og Adventistkirkens verdensforbund et nytt bibelspill for smarttelefoner og nettbrett. «Bible Heroes II» er det beste spørrespillet med bibelske tema som finnes.

Over tre milliarder mennesker i verden spiller videospill. Det er fire av ti personer på kloden. Det er disse menneskene Hope Channel ønsker å engasjere med bibelspørrespillet. Pastor Sam Neves ved Generalkonferensens kommunikasjonsavdeling har hatt hovedansvaret for utviklingen av dette nye evangeliseringsverktøyet. Han minner om at Jesus før han fór til himmelen ga disiplene dette oppdraget: «Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler» (Matteus 28:19).

– Det inkluderer sikkert også alle dem som er opptatt av dataspill, sier Neves.

Se en informasjonsvideo om spillet.

Interessen for spørrespill med bibelsk innhold her stor. En studie viser at hver eneste måned er det 250.000 søk på Google etter begrepene «Bible game», «Bible trivia» og «Bible quiz» (bibelspill, bibelquiz).

Hensikten med å utvikle spillet er å hjelpe mennesker til å finne hjelp og håp hos Jesus, historiens viktigste helt. Spillerne blir kjent med historiene til de tolv heltene spillet dreier seg om. De får dessuten lenker til programmer på Hope Channel, og det er også mulig å gå videre til en ny side med bibelstudier om de bibelske personlighetene og andre tema.

Spillet begynner med spørsmål om Adam og Eva. Etter hvert som spillerne besvarer spørsmål om de første menneskene, får man erfaringspoeng (experience points, XP). Med tilstrekkelige erfaringspoeng låser man opp muligheten til å besvare spørsmål om flere personer i Bibelen.

Den norske union vurderer å oversette spillet og tilhørende bibelstudier, slik at spillet kan komme i en norsk versjon.

Spillet lanseres 25. mars, er gratis og kan lastes ned fra Google Play og App Store. Spillet er en flott anledning for alle med interesse for videospill til å være engasjert i å skape interesse for Bibelen. Bli med å spre nyheten om dette spillet!

Tilbake til nyhetsarkiv