Meny
Lukk
Foto: ADRA

Hør meg. Se meg. Gå med meg!

ADRA lanserer kunstkonkurrane.

Tidsfrist for levereing av bidrag er 21. mai 2023.

Et bilde sier mer enn tusen ord. Kunstkonkurransen «Hør meg. Se meg. Gå med meg.» oppfordrer unge mennesker over hele Europa til å bruke sin kreativitet til å lære, forstå og støtte mennesker som er tvunget til å flykte fra landet sitt.

Denne kunstkonkurransen er en mulighet til å bruke kreativiteten din til en god sak. På verdensbasis har over 80 millioner mennesker flyktet fra sine hjem for å unnslippe konflikt og forfølgelse. Barn, ungdom og familier kan bruke sine talenter til å dele budskapet om at alle fortjener å bli behandlet med praktisk vennlighet, rettferdighet, medfølelse og kjærlighet – å leve slik Gud ønsker at vi skal.

Hvem kan søke?

Konkurransen er åpen for alle barn, ungdom (alder 5 til 25 år) og familier.

Alle kunstverk må i sin helhet være laget av deltakerne alene. Foreldre og foresatte kan gi begrenset hjelp til yngre barn.

Konkurransebidrag vil bli delt inn etter alder, og de mest fremragende kunstverkene vil bli valgt fra hver alderskategori. Kunstverkene vil bli vurdert av kunstkomiteen. Komiteen vil evaluere kunsten basert på kreativitet, samt hvor effektivt det formidler budskapet om vennlighet, håp og solidaritet. Hver deltaker er velkommen til å dele kunstverket på sine egne sosiale medier.

Kategorier:

  • 5 – 9 år
  • 10 – 14 år
  • 15 – 18 år
  • 19 – 25 år
  • Familier

Tema:

Å ELSKE DE FREMMEDE BLANDT OSS. Alle er har rett til rettferdighet, medfølelse og kjærlighet.

Typer kunstuttrykk som kan sendes inn:

Todimensjonale kunstverk som maleri, tegning, collage og tegneserieside.

Vennligst ta et bilde av god kvalitet av kunsten din og send det inn via nettsiden vår.

Hvordan søke?

Interesserte kandidater kan sende inn arbeidet sitt online i jpeg-format. Søknadsfristen er 21. mai 2023.

Hvem vil vinne?

Konkurransebidrag vil bli delt inn etter alder, og det mest fremragende kunstverket vil bli valgt fra hver aldersgruppe. Noen kunstverk kan bli brukt for å fremme utdanningen til alle barn, deles på sosiale medier og brukes som undervisningsmateriell for å øke bevisstheten om migrasjonsspørsmålet så bredt som mulig.

Vinnerne vil motta priser og opplevelser som passer til forskjellige aldersgrupper, for eksempel skolemateriell, gavekort for å delta på en Camporee, en ungdomsleir eller kongress, eller være med på et ADRA-prosjekt i Europa. Vinnerne kan også donere verdien av premien, og ADRA vil sørge for skolemateriell til flyktningbarn.

Kunstkomiteen vil vurdere kunstverk og velge de tre beste bidragene fra hver kategori. Jurymedlemmer vil ta avgjørelser basert på kunstens kreativitet og hvor effektivt det formidler budskapet om vennlighet, håp og solidaritet. Like etter at komiteen har tatt sin avgjørelse den 24. mai, vil ADRA publisere en invitasjon på sosiale medier hvor de oppfordrer publikum til å stemme på sine favorittverk fra hver kategori i perioden 25. mai til 3. juni. Hver deltaker er velkommen til å dele kunstverket på sine sosiale medier.

Vinnerne vil bli varslet via e-post etter at avstemningen er fullført. Den nettbaserte prisutdelingen vil finne sted den 17. juni 2023.

Mer informasjon:

Ausenda Martins: advocacy@adra.eu

ADRA-konkurranse 2022:

Tilbake til nyhetsarkiv