Meny
Lukk
Foto: Victoria Johansson

IMPACT Hønefoss 2021

«Dere er som en gave sendt fra oven».

Det er få ord som kan beskrive hvilken glede det er å møtes med en gjeng glad ungdom som alle jobber sammen mot et felles mål: å vitne om Jesus. Enten det er i ord eller handling, har vi gjennom denne uken fått muligheten til å komme i kontakt med mennesker på forskjellige måter som har gjort et dypt inntrykk og betydd mye både for dem og oss. Frø har blitt sådd, og vi ber de vil vokse.

Vi hadde stand på torget med musikk og gratis smoothie, bokutdeling, barnekor, og sist, men ikke minst, «hjelpende hender». Selv var jeg så heldig å både få organisere og være med på sistnevnte, og fikk oppleve den store gleden av å enten bidra med eller sende noen hjelpende hender i gave til de som måtte trenge det. Folk hadde lest en artikkel om oss i lokalavisa, og ringte inn gjennom hele uka og lurte på om vi fortsatt hadde noe ledig tid til å komme til dem. Med et stort smil om munnen, kunne jeg formidle at vi straks hadde folk klare til å reise ut

En eldre mann som var for dårlig til beins og for vondt i ryggen til å klippe hekken, var så takknemlig da to spreke ungdommer stilte opp og fikk jobben gjort. En eldre kvinne med brukket arm var overlykkelig da noen trivelige jenter banket på døren og hjalp til med den husvasken og handlingen hun ikke fikk til på egenhånd. Og eieren av en stor gård som fikk hjelp til å skrape og male en vegg av et stabbur, visste ikke helt hvor han skulle gjøre av all takknemligheten sin etter fire dager med fem stykker på saken. «Dere er som en gave sendt fra oven» og «det er som å få engler på besøk», var det flere som sa, men for å være helt ærlig, vet jeg ikke om det var de eller vi som var mest begeistret på slutten av dagen. Likevel, våger jeg å påstå at det var vi.

Så, spør du en av oss som var med, om det var mye dødtid og lite å finne på, vil du altså mest sannsynlig få et rungende nei. Jeg spurte en av deltakerne om han kunne si kort hva han synes om uka, hvor følgende svar kom ganske så kjapt.

– Inspirerende, utfordrende og veldig gøy.

Med varierte talere, workshops, misjonsaktiviteter og sosialt samvær, tror jeg de fleste, om ikke alle, kan være enige om at det beskriver årets IMPACT i et nøtteskall.

På torsdagen hadde vi dessuten livsstilsklubben, hvor vi inviterte til toretters måltid og foredrag om psykisk helse under en pandemi. Her kom det både menighetsmedlemmer og folk som hadde fått invitasjon på gaten, eller lest om det i avisen. Før en av de besøkende gikk ut døren, fikk jeg snakket et par ord med henne og ønsket henne hjertelig velkommen tilbake. «Det håper jeg virkelig!», sa hun takknemlig. «Måten jeg har blitt møtt på her, har betydd mer enn du aner. Hit vil jeg komme igjen.»

Også deltakerne satte stor pris på fellesskapet i gruppen. «Noe av det beste, er at det har vært så fint milø. Alle inklulderer alle, som virkelig merkes. Og det å komme sammen, og være i et fellesskap hvor alle har et felles mål om å gjøre en oppgave for Gud, betyr mye». Selv om IMPACT i år var med en vesentlig mindre gruppe enn det pleier, har også det vært en stor velsignelse. Det som i tillegg gjør et arrangement som dette så spesielt, er at man kommer ikke bare sammen for å dele og vitne for nye, fremmede mennesker, men også for å være til støtte og oppmuntring for hverandre, noe som kanskje kan være lettere når man er litt færre?

«Dette har vært helt fantastisk. Jeg vil ikke at IMPACT-uken skal ta slutt», var det ei som begeistret utbrøt en av de siste dagene. Og det var hun ikke alene om. Personlig, kan jeg uten å nøle si at dette har vært årets høydepunkt.

Var det travelt? Ja. Var det verdt det? Mer enn du kan forestille deg, på så mange måter.

Det beste med det hele er dessuten at IMPACT tar ikke slutt. Ingen trenger å vente til neste sommer for å gjøre en «impact» akkurat der du bor. Du kan gjøre akkurat det samme, eller være kreativ på andre måter, hele året. Misjon trenger ikke være komplisert. Du må ikke reise langt vekk for å være «misjonær». «[…] Løft blikket og se markene, de står alt hvite mot høst» (Johannes 4:35). Se i klassen, se i nabolaget, se i kirka, se blant venner, se i familien! Jeg vil utfordre deg til å be spesifikt om at Gud må gi deg en mulighet til å dele evangeliet på en naturlig måte til én eller flere i din hverdagskrets som ennå ikke har hørt de gode nyheter. Det er ikke sikkert det skjer i dag eller i morgen. Kanskje det tar flere måneder. Kanskje det er mye annet som må til for å forberede veien først. Jeg vet ikke hvordan Gud vil bruke deg, men jeg vet at han vil, og kommer til å gjøre det hvis du vil la deg bruke.

Tar du utfordringen?

Tilbake til nyhetsarkiv