Meny
Lukk
Foto: Antra Sunde

Innsamlingsrekord i koronatid

Kreativitet skaper større giverglede.

«I år kunne vi ikke gå med bøsser fra dør-til-dør som vi pleier, så da måtte vi tenke kreativt», forteller Melissa Packer Hope, lærer ved Møllebakken skole i Bergen. Hun ramser opp alt som skolen fant på: baklukeloppis, lesemaraton, direktesendt konsert, sponsorløp og jobbaksjon. Det ga ny rekord. Så langt har skolen samlet inn over kr 239 000,-, og fortsatt kommer det inn penger.

Sponsorløpet var elevenes favoritt og aktiviteten som fikk inn desidert mest penger. Hope forteller at det var litt laber innsats i begynnelsen i uka, men så kom en av lærerne på en god idé. En SMS-mal ble laget og delt med elever, foreldre og andre lærere. «Vanligvis involverer vi jo foreldrene i kjøring av barna som går med bøsser, men dette året slapp de jo det. Derfor spurte vi om de kunne tenke seg å gjøre en innsats ved å sende SMS til alle kontaktene sine i stedet», forteller en engasjert Melissa. Da begynte pengene å strømme inn.

Dagen for sponsorløpet var det nydelig vær og alle elever og lærere deltok på forskjellig vis. Skolen hadde snakket med studenter og pensjonister som kunne stille som frivillige tidlig på dagen. Disse fikk fordelt 5-6 elever hver, og hver gang de hadde løpt eller gått en runde, måtte elevene løpe forbi sin frivillige kontakt og si fra. Både elever og lærere var med og løp eller gikk.

«Dette fungerte kjempebra. Alle var engasjert. Da en lærer som ikke egentlig skulle løpe, bestemte seg for å gjøre det likevel, fikk han med seg flere som ikke var så motivert. Det endte med at en elev løp hele 30 runder (rundt en mil) bare på grunn av det. Han overrasket både seg selv og foreldrene», smiler Hope. Som belønning var det skolebrød og muffins til alle, sponset fra to lokale butikker.

I tillegg til sponsorløpet arrangerte skolen også lesemaraton, direktesendt konsert, baklukeloppis og jobbaksjon. I mat og helse produserte elevene cookies, boller og popcorn som ble pakket inn i porsjonspakninger og solgt på baklukeloppis. Her ble det også solgt kunstverk fra elevene. Dagen for baklukeloppis var det dessverre meldt litt dårlig vær, selv om det ble opphold. Hope tror det gjorde at det kom færre folk.

Til alle som tenker på Hjelpeaksjonen i år har Hope et råd: «Folk må bare være kreative og tenkte ut noe lurt. Mat selger alltid, og det kan gjøres koronavennlig.»

Tusen takk til elever, lærere og foreldre for alt dere gjør for at flere barn skal få gå på skolen.

Støtt skolens aksjon med Vipps eller kort her!

Tilbake til nyhetsarkiv