Meny
Lukk
Foto: Alin Barla

Inspirasjonsuken på TVS

Hverdagshelter.

I fjor rakk vi akkurat å ha inspirasjonsuken en uke før covid-19 rammet Norge for alvor, og landet ble stengt ned. I år var det ingen vei utenom smittevernsrestriksjoner og usikkerheten rundt tiltaksnivå. Hvordan planlegger man en inspirasjonsuke under en pandemi? Første steg var å få taler på plass. Vi måtte tenke lokalt, for det ville bli vanskelig, om ikke umulig, å få noen fra utlandet til å komme til TVS i år. Heldigvis er det mange gode talere i Norge, og vi fikk tak i en hel gjeng av dem: SABU-gjengen. SABU er Syvendedags Adventistkirkens Barne- og Ungdomsforening, og med i teamet er Ellen Fønnebø, Jonathan Fosse, Rebecca Hofseth, Harald Giesebrecht og Gry Beate Marley. Supert, da var det på plass.

Så var det dato, og vi siktet oss inn på midten av februar. Jo nærmere inspirasjonsuken vi kom, dess strengere ble smittevernreglene, virket det som.

Det er selvfølgelig mye mer enn taler og dato som skal ordnes til en inspirasjonsuke, men i år har nok det fått litt ekstra fokus. I løpet av helgen før inspirasjonsuken startet, kom regjeringen med de gode nyhetene om at vi fikk nye lettelser. Og i løpet av mandag formiddag, fikk vi bekreftet fra kommunen at Hole kommune ikke innfører noen egne restriksjoner. Hurra! Akkurat i tide til å starte inspirasjonsuken. Vi hadde selvfølgelig back-up planer, men nå kunne vi la dem ligge. For nå kunne vi samle 100 personer i aulaen. Og det gjorde vi nesten også. Vi var 70-80 kveld etter kveld for å høre på SABU, for å synge sammen og for å be sammen.

Temaet var hverdagshelter. SABU både inspirerte oss med hverdagshelter fra egne liv, fra Bibelen og andre kjente eller ukjente personer. Uken levde opp til navnet sitt, for det har vært en veldig inspirerende uke. SABU oppfordret oss til å være hverdagshelter for andre, og de gjorde oss mer bevisste på de hverdagsheltene vi har rundt oss.

Tilbake til nyhetsarkiv