Lukk
Syvendedags Adventistkirken i Israel driver et studiesenter i Øst-Jerusalem. Kirsten Robertsen leder senteret.
Foto: Tor Tjeransen/ADAMS.

Israel: Muligheter og utfordringer

Misjon 10/40

Ved høsttreffet for adventistmenighetene i Vestfold og Telemark kom Roger og Kirsten Robertsen fra Jerusalem for å dele inntrykk, erfaringer og visjoner fra menighetens arbeid i Israel. «Misjon 10/40» har i flere år sendt penger til finansiering av litteratur både på hebraisk og arabisk. Ved høstmøtet i Sandefjord ble det tatt opp en kollekt til arbeidet i Israel, og det kom inn nesten 17.000 kroner.

Israel er et splittet land, men slutter ikke å fascinere tusenvis av mennesker som hvert år besøker landet. Roger Robertsen pekte på spenningene og paradoksene i dette sammensatte landet, og Kirsten tok fram enkeltmenneskers skjebner og modige valg for sin tros skyld.

Det gjør inntrykk å høre om hvordan mennesker må stå imot trusler fra egen familie for å følge sin overbevisning. Menighetens medlemmer kommer fra forskjellige bakgrunner. Noen har arabisk og muslimsk bakgrunn, og av disse har flere møtt store problemer på grunn av sitt valg. Noen har bakgrunn fra Russland, forskjellige land i Afrika og Filippinene.

I Nasaret har menigheten en pastor som heter Wisam Ali. Han har muslimsk bakgrunn og har møtt store vanskeligheter, men står nå støtt i sitt arbeid som pastor. Hans brødre, som fremdeles er muslimer, har faktisk bidratt med stor hjelp i oppussingen av menighetens lokale.

Steinet to ganger. Hør Wisam Alis dramatiske historie.

Å drive kristent arbeid i Israel er heller ikke populært blant ortodokse jøder. De går langt i sin motstand, og noen ganger har det endt med voldsepisoder. De religiøse spenningene i landet kommer av og til tydelig til overflaten. Noen hadde satt opp en stor modell av Salomos tempel. I løpet av natten var den knust og fullstendig ødelagt.

I Jerusalem har menigheten et studiesenter som tar imot gjester og studenter fra flere deler av verden. Andrews University sender årlige flere grupper av studenter som gjennomfører deler av undervisningen i landet. Kirsten har ansvaret for driften av dette senteret.

Over 200 mennesker hadde funnet veien til Adventistkirken i Sandefjord denne sabbaten. Været var fint og dermed kunne middagen serveres både ute og inne. Dagen ble også preget av sang og musikk og Tone Stokland hadde lagt til rette for flotte musikalske innslag fra Kulturskolen i Larvik.

Tilbake til nyhetsarkiv