Meny
Lukk
God mat og god stemning ved julebordet til Fredrikstad vegetarmatklubb.
Foto: Privat

Julebord i Fredrikstad vegetarmatklubb

Kirken har lang tradisjon i sunn matlaging.

Fredrikstad Vegetarmatklubb ble opprettet etter flere vegetariske demonstrasjonskurs i Adventistkirken i årene 2014-2015. Klubben har årsmøte hvert år og annet hvert år velges formann, sekretær og kasserer. Medlemstallet har variert litt siden starten, men ligger for tiden på ca. 15 medlemmer, hvorav to tredjedeler ikke er adventister.

Vi har seks møter i året og et av disse er julebord. I år ble julebordet avholdt 24.november, hvor vi serverte vegetarisk festmat. Under normale omstendigheter ville vi hatt annonsert begivenheten på vår Facebook-side, men pga. pandemien valgte vi å ligge lavt og kun invitere gjester fra vår nærmeste bekjentskapskrets.

Kvelden ble svært vellykket. Vi startet i sofakroken i menighetssalen med at undertegnede ønsket velkommen og delte noen tanker fra sin barndoms jul og adventstid. Videre fokuserte vi på barnet som kom og ble født i en stall og ikke minst på vår menighets adventstid som er hver dag, hvert år, i det vi venter på Jesu annet komme. Tekster fra Johannes 14:1-7 og Åpenbaring 21:3-4 ble lest i denne forbindelse.

Vi hadde en hyggelig kveld sammen. Vi koste oss med den gode maten, og praten og latteren satt løst. Tiden gikk fort og ingen virket å ha lyst til å avslutte og bryte opp den fine stemningen. At julebordet derfor gikk litt på overtid, var det ingen som klaget på.

Tilbake til nyhetsarkiv