Meny
Lukk
Kusinene Svetlana Mosei og Ana Nicolai synger. Monica de Lange akkompagnerer.
Foto: Per de Lange

Julegudstjenester i Arendal

Det var felleskap og vennskap, trygghet og mening med mye lys i mørket.

Julen i Arendal Adventistkirke ble annerledes i år. Korøvelsene utover høsten ble kansellert og likedan julekonserten tidlig i desember. I 2019 hadde vi en konsertforsamling som fylte alle de 100 sitteplassene pluss 20 ståplasser bakerst. Både voksenkoret og barnekoret hadde stått tett sammen og sunget. Men en slik julekonsert i år passet ikke inn i helsemyndighetens koronaveiledning.

Vi valgte derfor heller å avholde to julegudstjenester, 19. og 26. desember, hvor vi kunne holde oss innenfor maks 50 personer på benkene, og hvor utøverne ville bestå av mindre grupper, solister og talere. Tema for de to gudstjenestene ble julens historie og julens håp. Deltakerne ble hentet fra medlemmenes ulike kulturbakgrunner: Moldova, Burma, Filippinene, Ghana, Portugal, England og Norge. Musikkfølge for fellessangene ble piano og el-piano i samspill med gitar, fløyter, trompet og kontrabass. Blant musikerne og tekstleserne kan nevnes Daniella Halvorsen, Queen Miah, Jin Miah, Stephen Miah, Ana Nicolai, Svetlana Mosei, Samuel Mosei, Comfort Omane, Melinda Broomé, Per og Monica de Lange. Antall fremmøtte holdt seg innenfor 50-grensen, inklusive noen gjester fra lokalområdet.

Kjente og ukjente julesanger, lesninger og innlegg tok frem det gode med julen, særlig for en mørk og våt korona-jul: Felleskap og vennskap, trygghet og mening med mye lys i mørket. Det gjorde godt den gangen, med englenes sang, foruten gjeterne, vismennene, Simon, Anna og mange flere. Maria gjemte det hele i sitt hjerte, med tro, håp og kjærlighet, ikke minst når Jesusbarnet etterhvert ble en kjær forkynner, lærer og frelser. Han kom den gang. Han kommer til oss alle i dag for å hjelpe oss å bygge gudsriket her. Og han vil snart komme igjen for å starte evighetens herlighetsrike. Flere av utøverne og begge forsamlingene uttrykte at julegudstjenesten hadde gjort godt for dem, ikke minst nå i koronatiden. Uansett tid og sted gir Gud oss tro, håp og kjærlighet.

Tilbake til nyhetsarkiv