Lukk
Stort engasjement ved julegudstjenesten i Arendal.
Foto: Tone Rose Holm

Julekonsert og julegudstjeneste i Arendal

Tradisjonstro og kreativ gudstjeneste.

Årets julekonsert i Adventistkirken Arendal fredag 2. desember ble innledet med musikalske hilsener fra menighetens internasjonale grupper. De sang sine julesanger på egne språk fra Myanmar og Filippinene, foruten en duo fra Ukraina.

Deretter kom julesyngespillet «Den store kongen», av Mons Ledvin Takle og Trygve Bjerkheim – på sterkt nynorsk. Syngespillet ble fremført av menighetskoret vårt med hjelp fra to ikke-medlemmer, jentekoret og barnekoret med håndklokker. Også innvandrerbarna klarte nynorsken med glans. Ellers var det felles julesanger med julens glade budskap, akkompagnert med piano, el-piano, gitar, kontrabass og fløyter.

Engasjementet og kreativiteten var minst like stor på gudstjenesten julaften. Da vi kom inn i kirkesalen, var både talerstol og nattverdbord var borte. I stedet så vi et bål med ved og elektrisk stearinlys, ei plankehytte, og en trekrybbe – med slørkontakt opp til en lysende stjerne på frontveggen. Det var Evelina Brinchmann som sammen med menighetens barn og unge dramatiserte juleevangeliet. Maria var åpenbart gravid, men plutselig fikk hun barnet til Evelina i fanget som verdig skuespiller for Jesus-barnet.

Både gjetere, sauer og engler var på plass, og vi kunne alle juble med i sangen «Joy to the world», mens gjeterne fant veien til Maria og Josef og Jesus-barnet. Mens May-Karin sang «Himmelen i min favn», kom tre vismenn (passende nok tre jenter denne gangen), fra Østen inn, og delte sine gaver. Torbjørn Fors sammenfattet det hele til slutt med en appell, og selvsagt avsluttet vi med «Deilig er Jorden».

Tilbake til nyhetsarkiv