Meny
Lukk
En kar i trettiårene var svært fornøyd med at han kunne få både Mot historiens klimaks, Slektenes håp og Helse og livsglede da han besøkte Syvendedags Adventistkirkens stand på Arendalsuka 2022.
Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Kan jeg ta alle tre titlene av Ellen White?

Mange gode samtaler på stand i Arendalsuka.

En kar i trettiårene stanset opp ved messeteltet til Syvendedags Adventistkirken under Arendalsuka 2022. Han kikket litt på materiellet ADRA hadde lagt ut på et bord. Etter hvert flyttet blikket seg til hyllene med forskjellige bøker. Da han så Mot historiens klimaks, fortalte han at han tidligere hadde lånt boken av en venn. Nå ville han gjerne ha en bok selv.

Han bladde litt i boken før blikket falt på to andre boktitler av Ellen G. White: Slektenes håp og Helse og livsglede.

«Kan jeg få alle tre titlene av Ellen White,» spurte han. Det fikk han selvfølgelig.

Dette var ett av møtene med mennesker på stand under Arendalsuka. Adventistkirkens stand i gågaten i Arendal var en av om lag 200 stands av forskjellige organisasjoner og politiske partier.

Særinteresser?

En mann bemerket at han var forbauset over hvor mange særinteresser som presenterer seg under Arendalsuka.

– De kjemper for sine interesser, men har ikke tanke for hele samfunnsutviklingen.

Vurderingen er feil. Mange av de forskjellige organisasjonene som stiller med stand under Arendalsuka, er i stor grad avhengige av ildsjeler. De har ikke kapasitet til å favne alle utfordringer samfunnet står overfor. Men de sakene organisasjonene fremmer, er en del av vårt fantastiske demokrati og er med på å gjøre samfunnet vårt bedre. Så får politikerne sørge for å se helheten.

Syvendedags Adventistkirkens stand profilerer saker der kirken tar samfunnsansvar. Vi viser fram det flotte arbeidet ADRA gjør for å sikre at gutter og jenter i fattige land fullfører utdanningen. Vi motiverer til en sunn og trygg tro gjennom de åndelige bøkene og brosjyrene vi deler ut, og vi motiverer til en sunn livsstil gjennom å tilby smaksprøver på vegetarisk mat og gratiseksemplarer av Sunnhetsbladet. Alle disse arbeidsfeltene bidrar til å gjøre Norge og verden til et bedre sted.

100.000 besøkende

Arrangørene av Arendalsuka 2022 regner med at det har vært ca. 20.000 besøkende til byen hver av de fem dagene arrangementet går over. Altså vil 100.000 mennesker ha vært innom byen i løpet av uka og sett på stands, snakket med medarbeidere på stands og deltatt på seminarer og debatter.

Arendalsuka er en fantastisk arena for å vise fram hva Adventistkirken og ADRA driver med. Nesten hele dagen er det en strøm av mennesker som går forbi messeteltene. Da gjelder det å fange oppmerksomheten godt nok til å få personen til å stanse opp til en samtale eller motta en bok, et blad eller en brosjyre.

I løpet av uken er det blitt delt ut kassevis med gratiseksemplarer av Sunnhetsbladet. Dusinvis av skoleelever har stanset opp og fått en minileksjon i hva ADRA gjør for at jenter i fattige land ikke skal giftes bort i ung alder og dermed avbryte skolegangen. Og mange har stanset opp lenge nok til en dypere samtale om åndelige tema.

Vegetariske smaksprøver

Medlemmer i Syvendedags Adventistkirken i Arendal har laget utallige smaksprøver av vegetarisk mat. Det er alltid populært.

Torsdag bredte den deilige duften av nystekte vafler seg rundt kirkens stand. Brit Bjerkenes stekte veganske vafler til den store gullmedaljen. Det blir mange vafler av 17 liter røre.

Monica de Lange var travelt opptatt av å servere vafler til dem som kom bort til bordet vårt. Mens vaflene fikk bringebærsyltetøy, fikk gjestene også tilbud om litteratur som forteller om det gode Jesus har å by på.

«Folk elsker de veganske vaflene, de er interessert i oppskriften og er så pratsomme,» fortalte Monica begeistret.

Mot historiens klimaks på arabisk

Gunnar og Nina Gjelstad bidro på standen onsdag og torsdag. De hadde med seg utgaver av Mot historiens klimaks på arabisk, farsi og russisk, samt Bibelen på arabisk.

Flere av våre nye landsmenn kikket interessert på bøkene, og det ble delt ut flere eksemplarer av dem.

Viktig å være synlig

«Det er viktig å være synlig på et sted om dette, både for menigheten lokalt og for kirkesamfunnet,» sa Per Torfinn Andersen da han ble spurt om utbyttet av å stå på stand.

«At vi er her, gjør at folk vet om oss,» mente Torbjørn Fors, forstander i Arendal menighet.

Men det er ikke bare på stand at kirkens arbeid blir synliggjort. Flere av medarbeiderne til ADRA var til stede på Arendalsuka. De deltok på en rekke debatter og seminarer. Der knytter de verdifulle kontakter og synliggjør det arbeidet organisasjonen gjør.

Tilbake til nyhetsarkiv