Lukk
Under temaet «Tro og psykisk helse» samlet SAHA, Syvendedags Adventistenes helsearbeiderforening, 150 deltakere til Nordisk helsekongress på Quality Hotel Expo Fornebu fra 18.-20. mars.
Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Kan tro flytte fjell?

Troen har stor innvirkning på helsen.

Sykehuset er et av samfunnets mest naturvitenskapelige steder. Hvordan bygger vi bro derfra til det åndelige? Det var et av spørsmålene dr. Niels Christian Hvidt belyste under Syvendedags Adventistenes helsearbeiderforenings (SAHAs) helsekongress på Fornebu helgen 18.-20. mars.

Under temaet «Tro og psykisk helse» samlet SAHA 150 deltakere til helsekongress på Quality Hotel Expo Fornebu.

SAHA hadde satt sammen et svært interessant program med solid faglig innhold. Dr. Niels Christian Hvidt er professor i åndelig omsorg ved Syddansk Universitet og har forsket på hvordan tro påvirker helsen. En av konklusjonene fra hans studier, er at troen har positiv betydning for menneskers helse på en rekke målepunkter. Men han påpekte også at det er en motsatt driver: Nemlig at sykdom og vanskeligheter kan lede til tro.

Utdypende artikler om temaer presentert på konferansen, kommer vi med senere.

Torben Bergland, en av nestlederne ved Generalkonferansens helseavdeling, hadde også flere plenumsmøter. Ved gudstjenesten talte han om hvordan selvopptatthet et blitt en av samfunnets store problemer og minnet om at Jesus stod for det stikk motsatte.

I et foredrag med tittelen «Hva er fanatisme?» forklarte Bergland at fanatikere blant annet kjennetegnes ved å være dogmatiske og autoritære. Han påpekte at Ellen G. White advarte mot fanatisme fordi det både er skadelig for individet og ødelegger menighetens omdømme og muligheten til å påvirke i verden.

«I Guds menighet er det plass til like varierte typer mennesker som blomstene i en hage. I hans åndelige hage er det mange slags blomster.» (Ellen G. White, Letter 95, 1902.)

Tilbake til nyhetsarkiv