Lukk
Foto: Adam Bujak/ADAMS

Kari Paulsen

En mor i Israel er lagt til hvile.

Artikkelen ble oppdatert 13. januar.

Det er med stor sorg vi meddeler at Kari Paulsen, hustru til tidligere verdensleder i Syvendedags Adventistkirken, Jan Paulsen, døde fredag 10. januar.

Kari Paulsen ble født 21. juli 1934 i Telemark og ble døpt inn i Syvendedags Adventistkirken i 1951. På Vejlefjordskolen møtte hun Jan Paulsen, og de ble gift 1. juli 1955 i Adventistkirken i Narvik, Jan Paulsens hjemby. Bare fem uker etter bryllupet dro Jan til USA der han studerte ved Adventistkirkens teologiske fakultet, Emmanuel Missionary College i Berrien Springs. Først i mars året etter hadde paret økonomi til at Kari kunne følge etter. Der arbeidet hun ved Adventistkirkens sykehus.

Paret har gjort tjeneste for Syvendedags Adventistkirken i Vest-Afrika, ved Newbold College der Jan Paulsen var leder for det teologiske fakultetet og senere rektor, hovedkontoret til Trans-Europeisk Divisjon, og til sist ved kirkens hovedkontor.

I alle år har Kari Paulsen vist stor sympati med mennesker hun har kommet i kontakt med. Utallige personer har fått oppmuntrende telefoner fra henne. I alt hun gjorde, var hun klar på at hun gjorde det i tjeneste for sin Herre og mester.

Helt fra barnsben slet Kari med helseutfordringer, noe hun beskriver på en humoristisk måte i boken om sitt liv, Mot alle odds. Til tross for alvorlig sykdom var Kari Paulsen alltid i stand til å se det positive i en situasjon.

Kari etterlater seg mannen Jan og barna Laila, Jan Rune og Rein Andre.

Bisettelsen vil finne sted mandag 20. januar kl 11.00 fra Adventistkirken Mjøndalen, Fjerdingen 1, 3050 Mjøndalen.

I følge familien vil en gave til et skoleprosjekt i Den demokratiske republikken Kongo være like kjærkommen som blomster. Kari hadde et spesielt hjerte for denne skolen for 150 foreldreløse barn. Skoleprosjektet heter Life Hope, og det administreres av Kari Paulsens svigerdatter, Aimee Paulsen.

Gaver kan sendes på følgende måter:
Konto 2480 09 66619 “Life-Hope” i Sparebank1. Vipps: 544041.

International transfer:

SPAREBANK1 acc. number: 24800966619 or IBAN : NO7124800966619

The name on the account is Life-Hope and the address is 38 Fjellheimveien, 3216 Sandefjord, Norway (if required).

Tilbake til nyhetsarkiv