Meny
Lukk
Hensley Moorooven, Generalkonferensens organisasjonssekretær, ledet styret gjennom saksbehandlingen som endte i endringer av styringsvedtektene.
Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Kirkeledere vedtar ekstraordinær generalkonferanse

Styringsvedtektene søkes justert.

Tirsdag 13. april 2021 stemte Generalkonferensens hovedstyre å avholde en ekstraordinær generalkonferanse 18. januar 2022.

Det skjedde på åpningsdagen for vårmøtene i 2021, ett av Generalkonferensens to årlige forretningsmøter.

Den ekstraordinære en-dags-konferansen i kirkens hovedkvarter i Silver Spring, Maryland, USA møtes utelukkende for å endre Generalkonferensens styringsvedtekter slik at delegatene for framtiden kan delta digitalt dersom uforutsette og uunngåelige omstendigheter oppstår.

Før avstemningen redegjorde Generalkonferensens organisasjonssekretær, Hensley Moorooven, for behovet for et slikt forslag. Han minnet sine tilhørere om at styringsvedtektene krever at generalkonferanser og all avstemning må foregå personlig og på stedet. I tillegg sier artikkel V, avsnitt 1 i vedtektene at utsettelse av en generalkonferanse ikke skal «overstige to år» utover en regelmessig planlagt dato. Deretter forklarte Moorooven at endringer i Generalkonferensens vedtekter bare kan gjøres av delegatene på en regulær eller ekstraordinær generalkonferanse.

Generalkonferensens leder Ted Wilson understreket at den ekstraordinære samlingen skal kun møtes for å behandle en eneste sak. Han forsikret styremedlemmene om at det ikke vil bli lagt til flere punkter til dagsorden.

Etter styrebehandlingen ble tre forslag vedtatt:

  1. Godkjenne forslaget om en ekstraordinær generalkonferanse.
  1. Innkalle til en ekstraordinær generalkonferanse 18. januar 2022 i Silver Spring, Maryland, USA, med det formål å endre styringsvedtektene for å tillate elektronisk deltakelse på generalkonferansene.
  1. Redusere det totale antall faste delegater for den ekstraordinære generalkonferansen den 18. januar 2022, til 400.
Tilbake til nyhetsarkiv